hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KTO Başkanı Gülsoy, ABD’nin yaptırım kararlarını kınadı

    KTO Başkanı Gülsoy, ABD’nin yaptırım kararlarını kınadı
    expand

    KTO Başkanı Gülsoy, ABD’nin yaptırım kararlarını kınadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım kararlarına yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.
    KTO Başkanı Ömer Gülsoy, yazılı açıklama yaparak ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım kararlarını kınadı. Gülsoy, “Biz ABD ile NATO’da ortağız. 1950’deki Kore savaşından bu yana tam 70 yıldır birlikteyiz. ABD’nin uluslar arası hukuku hiçe sayarak aldığı bu karar asla kabul edilemez. ABD ve bazı AB ülkeleri dün Kıbrıs Barış Harekatı’nda da, terörle mücadelemizde de bize silah ambargosu uyguladı. Ne oldu? Bugün şükürler olsun ki savunma sanayinde yüzde 75 oranında kendi kendimize yetiyoruz. İnşallah bu Cumhuriyetimizin 100. yılında yüzde 90’a çıkacak” dedi.
    ABD’nin yaptırım kararlarını lanetlediğini söyleyen Gülsoy, “Bizim askerimiz bunlarla NATO ve güya müttefiklik çerçevesinde 70 yıldır dünyanın dört bir yanında birlikte mücadele ediyor. 70 yıl önce Kore’de,20 yıldır Afganistan’da Balkanlar da Afrika’da kahraman Mehmetçiğimiz görev yapmadı mı? Her gün ABD’nin besleyip büyüttüğü terör örgütü Irak’tan, Suriye’den füzelerle, roketatarlarla Hatay’ı, Kilis’i, Gaziantep’i, Şanlıurfa’yı vururken ve onlarca masum vatandaşımızı şehit ederken ABD ve NATO neredeydi? NATO antlaşmasının 4. ve 5. maddesini hatırlatıp, ‘sınırlarımızı korumak için bize hava savunma sistemi verin’ dediğimizde ABD ve AB ülkeleri kurdukları füze kalkanlarını söküp götürmediler mi? Biz paramızla ABD’ye, ‘Ülkemizi terör saldırılarından korumak için Patriot ver dedik. Verdiler mi? İpe un sermediler mi? Yok efendim Ruslardan aldığımız S-400 NATO sistemine uygun değilmiş. Sizin şımarık çocuğunuz Yunanistan’da, Bulgaristan’da, Slovenya’da bu hava savunma sistemleri yok mu? O ülkeler NATO üyesi değil mi? Bunların derdi başka. Gerek ABD, gerekse bazı AB üyesi ülkeler bölgesinde güçlenen Türkiye’den rahatsızlar. Onlar istiyor ki Türkiye bize muhtaç olsun. Bize bağımlı, mahkum olsun. Türkiye’ye diz çökertmek istiyorlar. Bu millet binlerce yıldır diz çökmedi de, şimdi mi çökecek?” ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow