hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KTO Başkanı Gülsoy: Altın değerinde olan 4,5 yılı iyi değerlendirmeliyiz

    KTO Başkanı Gülsoy: Altın değerinde olan 4,5 yılı iyi değerlendirmeliyiz
    expand

    KTO Başkanı Gülsoy: Altın değerinde olan 4,5 yılı iyi değerlendirmeliyiz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin DALKILIÇ-Muhammed KISIR/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, piyasalar hakkında ekonomik değerlendirmede bulundu. Başkan Gülsoy, "Altın değerinde olan ve seçimin olmadığı 4,5 yılı iyi değerlendirmek gerekir. Açıklanan Yapısal reformlar ulaşılabilir, yapılabilir ve uygulanabilir hedefler" dedi.
    KTO Başkanı Ömer Gülsoy, seçim sonrası yaptığı ekonomi değerlendirmesinde birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. 4,5 yıl seçim olmamasının ekonomik açıdan büyük şans olduğuna vurgu yapan Başkan Gülsoy, "Seçimler bitti, biz artık iş dünyasının temsilcileri olarak 4,5 yıl önümüzde seçim yok. Artık herkes işine odaklanmalıdır. 2023 hedeflerine ulaşabilmek için görevimizi iyi yapmalıyız. Her birey görevini iyi yapmanın peşinde olursa bu memleket dünyanın ilk 10 ekonomisi olan devlet liginde olacaktır. Altın değerinde olan 4,5 yılı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Bu dönemde herkes işi ile uğraşacak. Ekonomiye iyi odaklanmamız lazım. Açıklanan Yapısal reformlar ulaşılabilir, yapılabilir ve uygulanabilir hedefler. İnşallah bunların uygulanması ve hayata geçirilmesi ile birlikte ülkemizde son 1 yıldır geçirdiğimiz ekonomik saldırılar neticesinde durağanlaşma ve iç piyasanın daralması, finansa erişimde zorlukları hep birlikte ekonomiye odaklanarak sıkıntıları atlatacağız. Ülkemize ve devletimize inanıyoruz" diye konuştu.
    'İSTİHDAM SEFERBİRLİĞİNDE 30 BİN HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ'
    Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin başlattığı İstihdam seferberliği hakkında açıklamalarda bulunan Başkanı Gülsoy, "Ekonomi şurasında 2019 istihdam seferberliğini başlattık. Allah'ın izni ile inşallah bizim Kayseri olarak 30 bin hedefimiz var. 'Burası Türkiye, burada iş var diyoruz' sloganı ile çalışmaya ve gayret etmeye devam ediyoruz. Bizim insanımız paylaşmayı ve sosyal sorumluluk olduğunu çok iyi biliyor. İstihdama katkı vermenin sosyal sorumluluk olduğunun bilinci içindeler. Her çalışan insan bereketi ile geliyor. Konuştuğum, görüştüğümüz telefon açan tüm üyelerimize şimdiden çok teşekkür ediyorum. Destek veriyorlar, işçi alıyorlar. En ufak işletme sahibi bile işçi alacağını söylüyor. Bu da bizim insanımızın güzelliği" şeklinde konuştu.
    'KILIÇDAROĞLU'NA SALDIRI MÜNFERİTTE OLSA İYİ ARAŞTIRILMALI'
    KTO Başkanı Ömer Gülsoy, geçen hafta sonu Ankara'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik şehit cenazesinde yapılan saldırı hakkında da, " CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş dileklerimi iletiyorum. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bunlar bir provoke işi. Dirliğimize ve birliğimize ufakta olsa münferit dahi olsa bu olaylar iyi araştırılmalıdır. Bütün farklı siyasi görüşlere, dini inançlara aldırış etmeden kim olursa olsun bu milleti, bu vatanı Türk Cumhuriyeti devletinin vatandaşı olan herkesin artık bu provokasyonlara, ayrışmalara müsaade etmemesi gerekir. Bizimle oynuyorlar, biraz büyümeye çalışsak bizim üzerimizde kirli emellerini çekmiyorlar. Bunların hepsi ber taraf edilecektir" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow