hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KTO Başkanı Gülsoy: En az 2 yıl daha seçim lafını duymak istemiyoruz

    KTO Başkanı Gülsoy: En az 2 yıl daha seçim lafını duymak istemiyoruz
    expand

    KTO Başkanı Gülsoy: En az 2 yıl daha seçim lafını duymak istemiyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Kasım ayı meclis toplantısı, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında, video konferans yöntemiyle yapıldı. Toplantıda konuşan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, “Türkiye, seçimlerden yoruldu. Onun için biz iş dünyası olarak  en az 2 yıl daha seçim lafını duymak istemiyoruz” dedi.
    KTO’da Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan’ın başkanlığında video konferansla yapılan toplantıya, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Şahin Demirci, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hacı Ali Hasgül ve KTO üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, koronavirüs salgınına değinerek, “Covid19 adlı bu virüse yakalanırken hayatını kaybedenlerin sayısı bir milyon 400 bini geçti. Öyle anlaşılıyor ki, test çalışmalarında  son aşamaya gelindiğini gördüğümüz aşı bulununcaya kadar, biz virüsle yaşamak zorunda kalacağız. Havaların soğuması ve hepimizin kapalı mekanlara doğru yönelmemizle birlikte salgın , bahar aylarından daha kötü bir  noktaya ulaştı. Hükümetimiz de bir dizi kısıtlama kararları almak zorunda kaldı.  Eğer tüm uyarılara rağmen, maske, mesafe ve temizlik konusuna daha fazla hassasiyet göstermezsek, yakın bir tarihte bu kısıtlamalar daha da genişletilebilir” diye konuştu.
    Seçim konusuna değinen Başkan Gülsoy, “Türkiye, seçimlerden yoruldu. Biz bazı muhalefet partisi liderlerinin söylediği gibi, erken seçim filan istemiyoruz. Yatırımı, istihdamı, üretimi teşvik edecek güven ve istikrar ortamının en kısa sürede oluşturulmasını istiyoruz. Bu noktada sorumluluk elbette iktidarda olmakla birlikte, muhalefetin de yapıcı bir yaklaşımla sürece katkı vermesini bekliyoruz.. Günü gelince sandık milletin önüne gelir ve halkımız sağduyusu ile oyunu kullanır. Onun için biz iş dünyası olarak  en az iki yıl daha seçim lafını duymak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
    Başkan Gülsoy, salgının e-ticaretin önemini daha da fazla artırdığını belirterek, “Türkiye’de geçtiğimiz yıl e- ticaret hacmi 12.5 milyar dolar olarak gerçekleşmiş. Bu yılın ilk altı ayında bu rakam 12 milyar dolara ulaştı. Daha önceki meclis toplantılarımızda yıl sonunda e ticaret hacminin 20 milyar doları bulacağını tahmin ettiğimi söylemiştim. Bakın yıl sonunda bu rakam 30 milyar dolara ulaşacak, hatta geçecek. Ne olur  işletmelerinizi dijital dönüşüme  uyarlayın. Ürettiklerinizi internet üzerinden tanıtın ve satın” şeklinde konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow