hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KTO Başkanı Gülsoy: İnternet uygulamaları mutlaka kontrol altına alınmalı

    KTO Başkanı Gülsoy: İnternet uygulamaları mutlaka kontrol altına alınmalı
    expand

    KTO Başkanı Gülsoy: İnternet uygulamaları mutlaka kontrol altına alınmalı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, "Geldiğimiz noktada sosyal medyanın adeta tüm dünyayı etkisi altına aldığı internet uygulamaları mutlaka kontrol altına alınmalı, yani denetlenmelidir. Denetimin, kontrolün olmadığı her alanda kötülükler olabilir" dedi.
    KTO ev sahipliğinde, telekonferans yöntemiyle 'Dijital Medyada Dezenfermasyon Algısı' konulu toplantı yapıldı. Toplantıya KTO Başkanı Gülsoy, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Saha Haber Ajansı Kurucusu Gazeteci Salih Zeki Sarıdanişment, Dijital Hayat Akademisi Kurucusu Bilal Eren, Uluslararası İlişkiler Uzmanı Gazeteci Yazar Benan Kepsutlu ile Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Vahit İlhan katıldı. KTO Başkanı Gülsoy, dijital dönüşümün ticaret başta olmak üzere hayatın her kademesinde yaptığı etkiye vurgu yaparak, "Yaşadığımız  pandemi sürecinde e-ticaret 3-4 aylık zamanda 3-4 yıllık hedefini yakalayarak  kendi içinde yüzde 47 büyüdü. Bütün bunlar dijital değişimin sonucudur. Bu teknolojik değişim,  ara ara da dezenformasyon yoluyla manipülasyon yaparak,  hem ticari dengelerimizi, hem de hayatımızın her kademesini olumsuz etkileyebilmektedir. Artık geldiğimiz noktada sosyal medyanın adeta tüm dünyayı etkisi altına aldığı internet uygulamaları mutlaka kontrol altına alınmalı, yani denetlenmelidir. Denetimin, kontrolün olmadığı her alanda kötülükler olabilir. O halde çok etkili ve hızlı yayılan sosyal medyanın kötülüklerini kurucularının ve devletlerin mutlaka kontrol altına alması lazım" dedi.
    Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon Başkanı Christian Berger ise, halkın doğru bilgilendirilmesi için medyanın önemine değinerek, "Dezenfermasyon bir siyasi araç gibi kullanılıyor. Bu bizim çözümlememiz gereken bir sorun ve ele alınması gereken bir durum. Bu özgürlükleri de kısıtlayan bir şey. Yanlış haberler yüzünden koronavirüsten bir çok insan etkilendi. Tespitlere göre bu yanlış bilgilere insanların 3’de 2’si maruz kalmış. Burada gerçeklerin tespiti ve gazetecilerin doğru bilgileri yazması bu manada çok önemli. Avrupa Birliği olarak medyanın bağımsızlığı konusunda çabalar sarf ediyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow