hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KTO Başkanı Gülsoy: Sicil affının gerçek manada uygulanmasını istiyoruz

    KTO Başkanı Gülsoy: Sicil affının gerçek manada uygulanmasını istiyoruz
    expand

    KTO Başkanı Gülsoy: Sicil affının gerçek manada uygulanmasını istiyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, üyelerinin sıkıntıları olduğunu belirterek, "Sicil affının gerçek manada uygulanmasını istiyoruz" dedi.
    Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınında ekonomik tahribatı azaltmak için Türkiye'de de birçok yeni düzenleme ve destek paketleri devreye alındı. Alınan önlemler ve uygulanan tedbirlerle salgının yavaşlamasıyla de normalleşme süreci başladı.  Bu süreçte bankalardan kredi kullanamayan KOBİ’ler de sıkıntılı günler yaşadığını belirterek yeni taleplerde bulundu. Başkan Ömer Gülsoy, üyelerine destek sağlamak için birçok kredi verildiğini söyledi. Bankaların kredi verirken mali yapısı güçlü şirketleri tercih ettiğini ifade eden Başkan Gülsoy, "Krediye asıl ihtiyacı olan üyelerimizin talepleri karşılanmıyor. Sürekli şikayetler geliyor.  Bankalar kredi dağıtıyor ancak gerçekte kredi tabana yayılmıyor, reel ekonomiye dönmüyor, piyasayı hareketlendirmiyor" diye konuştu.
    'KREDİYE EN ÇOK İHTİYAÇ DUYAN KESİM SİCİLİ BOZULANLAR'
    Sicil sıkıntısı olanların kredi almak için başvurdukları bankaların çoğu zaman kapısından döndüklerini vurgulayan Başkan Gülsoy,  şöyle konuştu: "Son sicil affı 2017 yılı başında çıkarılmıştı. Ancak 2018’in üçüncü çeyreğinde kur artışı ile yaşanan ekonomik krizde birçok işletme kredi ödemelerini yapamamış, takibe düşmüş, ve sicili bozulmuştu. Bu büyük kriz sonrası 2019 yılı toparlanma yılı oldu. Ama bu koronavirüs salgını sonrası yaşanan küresel boyuttaki kriz dengeleri tekrar değiştirdi. Bu süreçte krediye ve desteğe ihtiyacı olanlar, daha önceden sicili bozulmuş olan KOBİ’lerdir.  Türkiye’de kurum hafızası en kuvvetli  olan kurumlar bankalar. Hafızalarından hiçbir şeyi silmiyorlar. Bu kesim hiçbir krediden faydalanamıyor. Oysa krediyi alan, kamuya olan yükümlülüklerini yerin getirecek, birikmiş borçlarını yatıracak. Kriz mağduru olmuş, düşmüş, batmış, yeniden tutunmaya çalışan işletmeler maalesef çok zor durumda. Daha önce kredi kartı ödemesi gecikmiş, çeki yazılmış, protestolu senedi bulunan ve bankalarda düşük puana sahip işletmelerde aynı durumda. Finansmana erişim sıkıntısı yaşanan büyük bir kesim bulunuyor. Banka müdürlerimizle konuşuyor, yardımcı olmalarını istiyoruz. Biz üyelerimize kredi vermek için çalışıyoruz, bankalarda vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Sicil affının gerçek manada uygulanmasını istiyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow