hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KTO Başkanı Gülsoy'dan Azerbaycan'a destek mesajı

    KTO Başkanı Gülsoydan Azerbaycana destek mesajı
    expand

    KTO Başkanı Gülsoy'dan Azerbaycan'a destek mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Azerbaycan'a destek için yayımladığı mesajında, “Kardeş Azerbaycan ordusunun, 30 yıldır Ermeniler tarafından işgal edilen öz topraklarını geri alma mücadelesini takdir ve dua ile  destekleyerek takip ediyoruz” dedi.
    KTO Başkanı Ömer Gülsoy, Ermenistan’ın 30 yıldır Azerbaycan topraklarının yaklaşık yüzde 20’sini işgal altında tutarak binlerce Azeri Türkünü katlettiğini, on binlercesini de mülteci durumuna düşürdüğünü hatırlatarak, "Ermenistan, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin dağılma sürecinde malum ülkelerin desteği ile Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini işgal etti. Hocalı başta olmak üzere Karabağ bölgesinde binlerce insanı katletti; on binlerce Azeri Türk’ünü de yurdundan, yuvasından uzaklaştırarak mülteci durumuna düşürdü. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Güvenlik Konseyi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) kararlarına rağmen Ermenistan 30 yıldır işgal ettiği toprakları terk etmedi. AGİT bünyesinde oluşturulan Minsk Üçlüsü’de (ABD, Fransa ve Ruysa) maalesef bu zamana kadar  yaptıkları açıklama ve toplantılarla Ermenistan’ı cesaretlendirdiler. Tarih boyunca ve batılı dostlarının tetikçiliğini, uşaklığını yapmaya alışık olan Ermeniler, geçtiğimiz aylarda da  Azerbaycan topraklarında sivillere yönelik alçak saldırılar da bulundular" diye konuştu.
    Dünya ülkelerine seslenen Başkan Gülsoy, "Dünya haklı can Azerbeycan’ın ve uluslararası hukukun yanında yer almalı. Artık bunun böyle gitmeyeceğini tüm dünya anlamalıdır. Kayseri’nin en büyük meslek örgütü olarak tüm üyelerimizle birlikte kardeş Azerbaycan’ın haklı mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz. Her daim kardeş Azerbaycan’ın yanında olacağız. Kederde de, sevinçte de, bugün de yarında yanında olacağız. Maddi ve manevi bu mücadelenin başarıya  ulaşması adına üzerimize ne düşerse yapmaya hazır olduğumuzu bu vesile ile bir daha ilan ediyoruz" ifadelerini ikullandı.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow