hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KTO Başkanı Gülsoy'dan sosyal mesafe ve maske denetimi

    KTO Başkanı Gülsoydan sosyal mesafe ve maske denetimi
    expand

    KTO Başkanı Gülsoy'dan sosyal mesafe ve maske denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) -  KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ile birlikte çeşitli işletmelerde sosyal mesafe ve maske denetimi yaptı.
    KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ile birlikte İçişleri Bakanlığınca 'Sağlık hepimiz için' sloganıyla Türkiye genelindeki tüm alanları kapsayacak şekilde uygulanan koronavirüs tedbirleri kapsamında kent merkezinde bulunan işletmelerde denetim yaptı. Kontrollü sosyal hayat döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenerek yayımlanan rehberlerde yer alan kurallara ve alınması gereken önlemlere ilişkin sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğini yerinde inceleyen Gülsoy, "Tüm dünyayı etkileyen salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kuralları için denetim yaptık. Bugünkü yaptığımız denetim ülkemizde tüm il ve ilçelerimizde gerçekleştirildi. Vali Yardımcımız Mehmet Sadık Tunç ve polis ekiplerimizle esnaf denetimimizde iş yerlerimiz ve vatandaşlarımızı ziyaret ederek ikazlarda bulunduk. Ülkemiz gelen koronavirüs salgınında yaşanan artışlar nedeniyle maske, fiziki mesafe ve iş yerleri için belirlenmiş kurallara uyulması büyük önem arz ediyor. Koranavirüs, alacağımız tedbirlerden daha güçlü değil. Yaptığımız denetimlerde gördük ki vatandaşlarımız kurallara uyuyorlar. Yaşam merkezi ve içerisinde bulunan işletmelerimizin de tedbirlerini aldıklarını yerinde denetledik. Ateşimiz ölçüldü, vatandaşlarımız için dezenfektan ve maskelerinde hazır olduğunu gözlemledik. Burada amaç; ceza yazmak değil, farkındalık oluşturmak. Kurallara uyan Yaşam Merkezi’ndeki işyerlerimize ve vatandaşımıza da teşekkür ediyorum. Birlik olup virüsü yenelim! Cezalara değil, virüse tedbir alalım! Sağlık çalışanlarımızın da bugüne kadar verdiği emek ve mücadelelerini de unutmayalım. Buna göre tedbirleri de elden bırakmayalım" ifadelerini kullandı.
    Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç da yaptığı açıklamada, "Benim katıldığım ikinci denetim. Vatandaşlarımız ve işyerlerimizde yaptığımız denetimlerde çok şükür arzu ettiğimizin ötesinde kurallara uyma var. Buda bizi mutlu ve memnun ediyor. Hepimiz biliyoruz ki kurallara uymak öncelikli kendi sağlığımız, ailemizin, çevremizin, yakınlarımızın aslında tüm topluma karşı sorumluluğumuz" şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow