hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KTO haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

    KTO haziran ayı meclis toplantısı yapıldı
    expand

    KTO haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Haziran ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Ömer Gülsoy, "Salgın; insan sağlığının, dijitalleşmenin ve kendi kendine yeten ülke olmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi" dedi.

    KTO Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda yapılan Haziran ayı meclis toplantısında konuşan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, koronavirüs nedeniyle Şubat ayının ardından ilk kez yüz yüze toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Gülsoy, "3 aylık pandemi sürecinde yoğun ve hassas bir dönem geçirdik. İnsan sağlığına önem vererek üyelerimize kaliteli ve daha iyi hizmet verebilmek için esnek çalışma ve online çalışmaya özen gösterdik.  Üyelerimizin taleplerini de ağırlıklı online olarak karşıladık. Üyelerimizi ilgilendiren hükümetimiz ve ilgili makamların aldığı yaklaşık 80 ayrı kararın en az 70’inde bizim taleplerimizin ciddi payının olduğunun bilinmesini isterim" diye konuştu.

    Koronavirüs salgını ile mücadelede Türkiye’nin diğer ülkelere göre başarılı çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Gülsoy, “Aşı ve ilaç bulununcaya kadar Kovid 19 denilen bu virüsle yaşamaya maalesef alışacağız. Bunun için Bilim Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda maskeli, mesafeli ve izolasyonlu  hayatımız bir süre daha devam edecek gibi gözüküyor. Sağlık hepimiz için önemli, bunun için uzmanların  uyarılarına hepimizin dikkat etmesi gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bundan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı kesin. Hem insan hayatı, hem devletimiz, hem de işletmelerimiz yeni duruma göre kendilerini revize etmek zorunda. Kısmen başlayan normalleşmeden sonra ‘Devlet Aklı’nın da devreye girmesi ile, bundan sonra kimin ne yapacağının yeniden planlanması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

    Pandeminin verdiği mesajları iyi okunması gerektiğini kaydeden Gülsoy, "Sanayimizin teknolojik dönüşüm, kaynak ve yatırım sorunu bulunuyor. İnsan kaynağımızın kaybedilmemesi, işçi-işverenin karşı karşıya bırakılmaması, fabrikaların açık olması, işletmelerin faaliyetlerini yürütmesi ve pazarlarımızın korunması büyük önem taşıyor. Doğru önlemleri almak zorundayız. Devletimiz açıklamış olduğu önlem paketleriyle ekonomimizde çarkların daha hızlı dönmesi için yeni ilave tedbirlere ihtiyaç olabilir. Pandeminin bize verdiği mesajları iyi okumamız lazım. Bu salgın insan sağlığının, dijitalleşmenin ve kendi kendine yeten ülke olmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi"  ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow