hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KTO'ya 'Covid-19 Güvenli Üretim/Hizmet Belgesi' verildi

    KTOya Covid-19 Güvenli Üretim/Hizmet Belgesi verildi
    expand

    KTO'ya 'Covid-19 Güvenli Üretim/Hizmet Belgesi' verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Ticaret Odası (KTO), Türk Standartları Enstitüsünce (TSE) pandemi süresinde alınması gereken önlemlere yönelik denetimden geçen firma ve kurumlara verilen 'Covid-19 Güvenli Üretim/Hizmet Belgesi'ni aldı.
    Koronavirüs önlemleri kapsamında “Güvenli Üretim/Hizmet Belgesi” almak için Türk Standartları Entitüsü’ne başvuru yapan Kayseri Ticaret Odası, bölgesinde belgeyi alan ilk kurum oldu. TSE uzmanları tarafından yapılan denetimle Kayseri Ticaret Odası, Koronavirüs pandemisine karşı çalışanları ve ziyaretçilerine karşı aldığı önlemleri “TSE Covid-19 Güvenli Üretim/Hizmet Belgesi” ile tescillendi. TSE uzmanları, tüm birimlerde gerekli risk değerlendirilmesinin yapılıp yapılmadığı, enfeksiyon önleme ve kontrol eylem planlarının hazırlanıp hazırlanmadığı, temizlik ve dezenfeksiyon planları hazırlanıp hazırlanmadığı ve alınan tüm tedbirlere uyulup uyulmadığını denetledi.
    KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy "Tüm dünya zorlu bir dönemden geçiyor. Bütün sektörlerimiz bu süreçten ciddi bir şekilde etkilendi. Oda olarak ülkemizde vaka görülmesiyle bizde üzerimize düşeni yaparak bütün tedbirlerimizi aldık. Aldığımız bu önlemleri de tescillemek için TSE tarafından hayata geçirilen Güvenli Üretim Belgesi için başvurumuzu yaptık. TSE uzmanları tarafından odamızda denetimler sonucunda “Covid-19 Güvenli Üretim/Hizmet Belgesi” almaya hak kazandık. Odamıza faydalı olacağına inandığımız bu belgenin uluslararası geçerliliğinin olması ayrı bir önem arz ediyor" dedi.
    TSE Kayseri Bölge Müdürü Mahmut Ulaş da "Türk Standartları Entitüsü işletmeler tarafından gerekli önlemlerin alınıp alınmadığı ve işlemlerin yürütülüp yürütülmediği yönünde talep eden kuruluşlara denetimini yapmaktadır. Belgelendirme faaliyetini de gerçekleştirmektedir. Üretim sektörü dışında hizmet kapsamında Ticaret Odamızın aynı zamanda üyelerinin de sosyal bilincini artırmak gibi; bu süreçte halkımızın hijyen, maske, sosyal mesafe uyumu çok önemli işletmede çalışanlarıyla beraber bu süreci bir plan dahilinde etkin bir şekilde yürütmesine örnek olacak bir çalışmayı gerçekleştirdiler. Ekibimiz buradaki denetimlerini tamamladı. Yürütme komitemiz de belge verilmesine onay verdi. Komite kararı yayınlandı" şeklinde konuştu. Açıklamaların ardından Bölge Müdürü Ulaş, belgeyi KTO Başkanı Gülsoy’a takdim etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow