hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurban Bayramı öncesi baharatçılarda yoğunluk

    Kurban Bayramı öncesi baharatçılarda yoğunluk
    expand

    Kurban Bayramı öncesi baharatçılarda yoğunluk

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şeref KAHRAMAN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ’de, Kurban Bayramı öncesi, kurban etinden sucuk yapmak isteyen vatandaşlar, baharatçılarda yoğunluk oluşturdu.
    Kentte, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla kurban etinden sucuk yapmak isteyenler, aktarlara koştu. Baharat dükkanı işleten Ahmet Duran Ertunç, bayram öncesi işlerinde hareketlenme olduğunu belirterek, "1948’ten beri dededen gelen üçüncü kuşağız. Baharat işi ile uğraşıyoruz. Çok şükür Kurban Bayramı yaklaştı. Kayseri’de sucuk malzemesi kullanılan ürünlerde satışlarımız arttı. Ürünlerde geçen yıla göre yüzde 10 civarında artış var. Baharatımız bol ve satışlarımızda gayet iyi, memnunuz" dedi. 
    Sucuk yapmak için hazırlanan malzemeleri anlatan Ertunç, "Sucuk malzemeleri içerisinde yüzde 30 orta yağlı olacak şekilde et, biber, esas pişiren sarımsak ve doğal aromasını veren kimyon ile karışık baharatlarımız var. Karışık baharat içerisinde de 12 baharat hem lezzet hem de etin şifasını, aromasını veriyor. Bizim yaptığımız baharatları kullananlar çiğ çiğ yiyebilirler, o kadar kaliteli ve güzel olur" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow