hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurban Bayramı sonrası sucuk satışları durdu

    Kurban Bayramı sonrası sucuk satışları durdu
    expand

    Kurban Bayramı sonrası sucuk satışları durdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şeref KAHRAMAN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de pastırma, sucuk satışı yapan esnaf Adem Karaca, Kurban Bayramı sonrası sucuk satışlarının durduğunu söyledi.
    Kayseri'de vatandaşların Kurban Bayramı sonrası evlerinde kurban etlerinden sucuk yapması, sucuk satışlarında duraklamaya neden oldu. Cumhuriyet Meydanı, tarihi Kapalı Çarşı girişinde pastırma, sucuk satışı yapan esnaf Adem Karaca, "Yaklaşık 40 yıldır bu mesleğin içerisindeyiz. Kurban Bayramı vesilesi ile sucuk satışlarımızda her yıl olduğu gibi, bu yıl da duraklama oldu. Kayserimizde özellikle herkes evlerinde sucuk yapıyor. O nedenle sucuk satışlarında gerileme oldu" dedi.
    Vatandaşların iyi bir sucuk alacakları zaman 60 TL üzeri sucuk almalarını tavsiye eden Karaca, "40 TL ve 35 TL’ye satılan sucukları tavsiye etmiyoruz, iyi bir sucuk doğal, evlik sucuklardır. Her evlik sucuk doğal da değildir.  Pastırmalar da yağsız, az yağlı şekilde hazırlıyoruz. Sucukların fiyat aralıkları 60 TL ve 85 TL arası, pastırma fiyatları ise 110 TL ve üzeridir" diye konuştu. Karaca, Kurban Bayramı sonrası şehir dışındaki vatandaşlara kargo ile yurt dışından gelen gurbetçilerin hareketleri ile alışveriş ticaretine devam ettiklerini sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow