hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müdür Benli: Şehir merkezinde vakaya ulaşma süremiz 5-7 dakika

    Müdür Benli: Şehir merkezinde vakaya ulaşma süremiz 5-7 dakika
    expand

    Müdür Benli: Şehir merkezinde vakaya ulaşma süremiz 5-7 dakika

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, kentte ambulansların vakaya ulaşma istatistiklerini paylaşarak, "Şehir merkezinde ortalamamız 5-7 dakika, kırsalda da 19 dakika" dedi. 
    Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, kentte ambulansların vakaya ulaşma istatistiklerini paylaştı. Kayseri'de ambulansların vakaya ulaşma süresinde önemli bir başarının olduğunu ifade eden Müdür Benli, "Türkiye genelinde bu ortalama kırsalda 30 dakika, şehir merkezinde ise 10 dakika olarak belirtiliyor. Biz Kayseri’de Bakanlığımızın desteği ve bize sunduğu imkanlarla önemli bir başarıyı sürdürüyoruz.  Kayseri’de şehir merkezinde vakaya ulaşma ortalamamız  5,7 dakika. Bu rakam kırsalda da ortalama 19 dakika. 112’de vakaya ulaşma süresinde  Türkiye ortalamasının üzerindeyiz ve başarılı bir noktadayız" dedi.
    ‘112’DE ÇEVRE İLLERLE KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ’
    Kayseri'nin aynı zamanda çevre illerle de uyumlu çalıştığını kaydeden Benli, şöyle konuştu: "112'de Türkiye'de  tek merkezden yönetim var. Örneğin Malatya’da bir şey oldu, biz Malatya’nın yollarına da destek çıkıyoruz. Adana ile de bu konuda işbirliği yaparız. İlla Kayseri sınırları diye bir şey düşünülmüyor bu konuda.  Biz bölgeyiz, Yozgat bize bağlı, Niğde, Nevşehir bize bağlı. Komuta Kontrol Merkezi dediğimiz merkezde 14 kişi nöbette oluyor. Çakıştığımız anlar belli. Örneğin olay esnasında Sarız ambulansı görevdeyse ve çakışma varsa hangi bölgedeki ambulans yakınsa o anında çıkar. Sarız ilçesinde bir vaka varsa, örneğin yakın olan Kahramanmaraş’a bağlı Göksun’dan da Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde de ambulans çıkar. Biz bu konuda Sivas’ın birçok köyüne de yakın noktalardaki ambulanslarımızı çıkarıyoruz. 112’de il sınırı gibi bir uygulama söz konusu değil. Dakika olarak bölgede hangi noktadaki ambulans olaya daha erken ulaşacaksa o koordine edilir."
    ‘UZAK BÖLGELERE İLK ETAPTA HAVA AMBULANSI DÜŞÜNÜLÜYOR’
    Kayseri’de ulaşımda 30 dakikanın üzerinde olan bölgelere ilk etapta hava ambulansının yönlendirildiğini anlatan Benli, "Hava koşulları nedeniyle bazı günler sıkıtı yaşanıyor, ama Pınarbaşı, Sarız, Yeşilhisar gibi ulaşma süreci uzun olan bölgelerde de bu hususu özellikle göz önünde bulunduruyoruz. Önce hava ambulansımızı şartlar uygunsa devreye sokuyoruz" şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow