hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rabia için kan bağışında bulundular

    Rabia için kan bağışında bulundular
    expand

    Rabia için kan bağışında bulundular

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA)- KAYSERİ'deki Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 'Aplastik anemi' tedavisi gören Rabia Eraslan (11) için memleketi Nevşehir'de başlatılan kampanya kapsamında çok sayıda kişi kan ve kök hücre bağışında bulundu.
    ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisi süren Rabi Eraslan'ın yakınlarının sosyal medyadan çağrısı ile başlatılan kampanya kapsamında Kızılay Kan Merkezine başvuran vatandaşlar, kan ve kök hücre bağışında bulundu. Rabia için başlatılan kampanyayla ilgili bilgi veren Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, "Vatandaşlarımız gerekli kök hücre bağışı için Kızılay Kan Merkezimizde büyük yoğunluk oluşturuyor. Çarşamba gününe kadar sürdüreceğimiz kök hücre bağışı için şu ana kadar 18-50 yaş grubu arasında herhangi bir kronik rahatsızlığı olmayan 280'i aşkın vatandaşımızdan bağış alındı. Bu sayının bini aşmasını bekliyoruz. İnşallah Rabia Eraslan için uygun kök hücre bulunur ve kızımız sağlığına kavuşur" diye konuştu.
    Nevşehir Kızılay Kan Merkezi  Başhekimi Süleyman Kurt ise, kampanyayla ilgili olarak, "Cuma gününden beri halkımız bu kampanyaya büyük bir teveccüh gösteriyor. Hepsine teşekkür ediyoruz. Özellikle belirtmek istiyorum kök hücre iki tür toplam l0 cc kan veriyor.Toplanan kanlar Ankara'ya gidiyor. Burada gereken testler yapılıyor. Eğer 6'da 6 bir doku uyumu olursa bu numuneyi veren kişiye Kızılay olarak ulaşıyoruz. Sonra hastanede bir aşılama işlemi ile kanında kök hücre üretimi provoke ediliyor ve alınan kan ile bu çocuğumuza yardımcı olunuyor" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow