hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sıfır atık için ikili toplama aracı hizmete girdi

    Sıfır atık için ikili toplama aracı hizmete girdi
    expand

    Sıfır atık için ikili toplama aracı hizmete girdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed KISIR/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de Kocasinan Belediyesi 'Sıfır Atık' projesi kapsamında temiz bir çevre sağlamak için araç filosuna kazandırdığı, Türkiye'de ilk kez kaynağından ayrışmış olarak geri dönüşüm toplama özelliği olan ikili toplama sistemli aracını hizmete soktu.
    Kocasinan Belediyesi, 'Sıfır Atık' projesi kapsamında temizlik hizmetlerindeki mevcut araç filosuna kattığı  Türkiye'de ilk ikili toplama sistemli aracını hizmete sundu. Birden fazla hazneye sahip olan aracın geri dönüşüm özelliğiyle çevredeki atık halde bulunan kızartma yağı, ayrıştırılmış olan çöpler ve piller toplanabiliyor.
    Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kocasinan Belediyesi Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çevrenin temizliği ve korunmasına çok önem verdiklerini ifade ederek, "Temizlik hizmetlerinde dahil ettiğimiz aracımız Kocasinan Belediyesi olarak bizim sıfır atık toplama noktasında yüzde 100 kaynağından ayrıştırılmış ambalaj atıklarının toplanarak bertaraf edilmesi ve bizim tesislerimize taşınması için başlamış olan bir adımdır. Bu aracımız Türkiye'de ilk defa Kocasinan Belediyesi tarafından yollarda hemşerilerimize hizmet edecek bir araçtır. Bu aracımızın özelliği kaynağında ayrıştırılmış olan geri dönüşüm atıklarının ayrı ayrı toplanabilmesine imkan sağlamasıdır. Biz ambalaj atıklarını şuan çöplerden ayırıyoruz. Ayrı bir vaziyette topluyoruz. Devam etmekte olan sıfır atık projesi kaynağından da ambalaj atıklarının ayrıştırılmış olarak toplanması ve bu şekilde ekonomiye katılması çevreyi koruması aşamasında önemli bir projedir." şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow