hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Talas'ta Millet Bahçesi projesi, yarışmayla belirlenecek

    Talasta Millet Bahçesi projesi, yarışmayla belirlenecek
    expand

    Talas'ta Millet Bahçesi projesi, yarışmayla belirlenecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- TALAS Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İl Jandarma Komutanlığı içindeki 100 bin metrekarelik Millet Bahçesi yapım projesini yarışmayla belirleyeceklerini söyledi.
    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 yıldır çalıştıkları Talas Millet Bahçesi ile ilgili tahsis izninin alındığını belirterek, "İl Jandarma Komutanlığı'nın 100 bin metrekarelik alanının bize geçmesinin belgesi geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayıyla bize tahsis edilmiş oldu. Bunun da ilk aşaması jandarma ile parkı ayıracak güvenlik duvarının ihalesini yaptık. Kış geldi ama işin adı belli oldu" dedi.
    Millet Bahçesi projesiyle ilgili yarışma düzenleyeceklerini kaydeden Yalçın, "Millet Bahçesi’nin nasıl bir park olacağını da yarışmaya açacağız. O da Kayseri’de sıradan değil, çok güzel bir park olsun. Orası aynı zamanda belki bir istihdama da vesile olacak. Park bahçelerde çalışacaklardan tutun kafe restoran da mutlaka olacak ama bina yapmayacağız. İnşallah hepimizin güzel bir nefes alabilmesi için belki de Talas'ın, Kayseri'nin her yerinden kafa dinlemek için insanların geleceği, güzel mekanların bulundu bir yer olacak" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow