hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tüfekle 2 kişiyi yaralamaya 8 yıl 2 ay hapis

    Tüfekle 2 kişiyi yaralamaya 8 yıl 2 ay hapis
    expand

    Tüfekle 2 kişiyi yaralamaya 8 yıl 2 ay hapis

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ’nin Develi ilçesinde karşılaştığı restoranda Uğur A. (20) ve  Şevket Ç.’yi (27), pompalı tüfekle vurarak yaraladığı suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Soner B. (40)  toplam 8 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
    Olay, 24 Aralık 2017 tarihinde Develi ilçesinde meydana  geldi. İddiaya göre, Uğur A. ve Şevket Ç. İsimli iki arkadaş daha önceden aralarında husumet olduğu iddia edilen Soner B. ile ilçede bulunan bir restoranda karşılaştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonrası Soner B., pompalı tüfekle Uğur A. ve Şevket Ç.’yi  yaraladı. Olay sonrası gözaltına alınan Soner B., tutuksuz yargılanmak üzere salıverilirken, iki arkadaş da hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.  Uğur A.’nın duyu kaybına neden olacak şekilde yaralandığı öğrenildi.
    Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz sanık Soner B. hazır bulunurken, şikayetçi Uğur A. ve Şevket Ç., duruşmaya katılmadı. Suçsuz olduğunu öne süren sanık Soner B., “Olay kasten olmadı. Kaza ile oldu. Karşı taraf önce ev ve araba talebinde bulundular, vermedim. Ardından da şikayetçi oldular. Beraatımı istiyorum” dedi.
    Mahkeme heyeti, sanık Soner B.’yi, Uğur’a karşı  ‘organ yitirilmesine varacak şekilde yaralama’ suçundan 7 yıl 6 ay, Şevket’e yönelik eyleminden dolayı da ‘yaralama’ suçundan 8 ay 12 gün hapis cezasına çarptırarak, Yargıtay süreci dikkate alınarak tutuksuzluk halinin devamına karar verdi.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow