hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye-Avusturya Kış Turizm Zirvesi başladı

    Türkiye-Avusturya Kış Turizm Zirvesi başladı
    expand

    Türkiye-Avusturya Kış Turizm Zirvesi başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ,(DHA)- KAYAK sektörünün Avusturyalı dünyaca ünlü firmaları ve Türkiye’deki kayak merkezlerinin yöneticileri, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ev sahipliğinde Advantage Austria Kış Turizm Zirvesi’nde buluştu.
    Uluslararası standartlarda bir kış sporları ve turizm merkezi haline gelen Erciyes, kayak ve dağ sporları ile ilgili birbirinden farklı sosyal, sportif, ulusal ve global etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ve Avusturya Ticaret Ofisi iş birliği ile düzenlenen Advantage Austria Kış Turizm Zirvesi Kayseri Erciyes’te başladı. Açılış programına Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Johannes Wimmer, Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, Avusturya Ticaret Müsteşarı Georg Karabaczek ve Avusturya’nın dünyaca ünlü firmaları ile Türkiye’deki kayak merkezlerinin yöneticileri katıldı.
    Önemli bir zirvede olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Büyükelçi Wimmer, zirvede emeği olan herkese teşekkür ederek, konuşmasında iklim krizine dikkat çekti. Açıklamasında, işbirliğine de değinen Büyükelçi, iş birliği sayesinde sorunların üstesinden gelinebileceğini ifade ederek turizm sektörü hakkında bilgiler verdi.
    Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ise, Erciyes’in Master Planı çerçevesinde uluslararası bir kayak merkezine dönüştüğünü belirterek, yoğun olarak Avrupa ve özellikle Avusturyalı danışmanlar ve temsilciler ile birlikte hareket ettiklerini vurguladı. Cıngı konuşmasında, burada kış turizminin gündeme gelmiş olması, bu camiada marka olmuş üreticilerin Erciyes’e gelmesi ve Türkiye’nin her bir tarafından, kayak merkezi yapmayı planlayan yöneticilerin burada bulunmasının ülkenin kış turizmine katkı sağlamasını temenni etti.
    Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da, turizme çok önem verdiklerini ifade ederek, “2005 yılında ortaya büyük bir vizyon koyarak o dönemin Büyükşehir Belediye Başkanımız, önceki dönem bakanımız Mehmet Özhaseki’ye de şükranlarımı sunuyorum. Erciyes Master Planı’nı muhteşem bir dağa uyguladığı için teşekkür ediyoruz. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanımız Murat kardeşimize de verdiği müthiş emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Kayseri olarak turizm bağlamında müthiş bir hazineye sahibiz” diye konuştu. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow