hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ugandalı bakan, Başkan Büyükkılıç’ı ziyaret etti

    Ugandalı bakan, Başkan Büyükkılıç’ı ziyaret etti
    expand

    Ugandalı bakan, Başkan Büyükkılıç’ı ziyaret etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - UGANDA Arazi, Konut ve Şehircilik Bakanı Percis Namuganza Princess, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti.  
    Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Uganda’nın Arazi, Konut ve Şehirleşme Bakanı Percis Namuganza Princess ve beraberindeki heyeti Büyükşehir Belediyesi Başkanlık girişinde karşıladı. Konuk Bakan ve heyetiyle Kayseri’nin tanıtım filmini izleyen Başkan Büyükkılıç, Uganda heyetine Kayseri ve Kayseri şehirciliği hakkında detaylı bir sunum yaptı.
    Kayseri’nin ticaret, sanayi, turizm, spor, eğitim ve sağlık merkezi olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Dört üniversitemiz ve bu üniversitelerimizde öğrenim gören yaklaşık 75 bin öğrenci var. 20 akredite sağlık merkezimiz bulunuyor. Yurt dışından binlerce hasta şehrimizde tedavi oluyor. Ayrıca Kayseri tarih şehri. Kaldığınız otelden etrafınıza baktığınızda beş medeniyetin eserlerini görebilirsiniz. Bunlar bizim zenginliklerimiz. Kayseri planlı gelişen bir şehir. Tarihi eserleri koruma yönünde de gayret göstermekteyiz. Kayseri, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de kendisinden söz ettirmektedir. En önemli doğal güzelliğimiz olan Erciyes dağı her yıl 2,5 milyon ziyaretçisi olan uluslararası standartlarda önemli bir kayak merkezidir” dedi.
    Bakan Percis Namuganza Princess ise, Kayseri’de olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Başkan Büyükkılıç’a sıcak karşılama ve sunumu için teşekkür eden Bakan Princess, “Uganda halkının ve Uganda’da yaşayan Türklerin selamlarını getirdim. Sizleri Uganda’ya davet ediyorum. Burada bulunma sebebimiz şehirleşme. Afrika çoğunlukla kırsal alanlardan oluşuyor. Çok hızlı gelişen bir ülkeyiz. Şehirler için master plan oluşturacağız. Şehirlerin bu oluşum sürecinde karşılaşılan sorunlar vardır. Bu sorunlarla karşılaşmadan önce sizlerin tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz. Türkiye’deki şehirlerin bir plan doğrultusunda yapıldığını görüyoruz. Sizin şehrinizde de bir planlama doğrultusunda yaptığınız çok güzel çalışmaları görüyoruz. Uganda’da Kayseri’ye benzer şehirler oluşturabiliriz” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow