hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Günaydın başkanlığında toplantı yapıldı

    Vali Günaydın başkanlığında toplantı yapıldı
    expand

    Vali Günaydın başkanlığında toplantı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- ELAZIĞ'da 6,8 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası bölgeye Kayseri'den yapılacak yardımlarla ilgili Vali Şehmus Günaydın başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı.
    Valilik binasında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile konu ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı. Deprem sonrası yapılan çalışmalara değinen Vali Günaydın, "İlk etapta arama-kurtarma ekipleri, iş makineleri, toplam 105 personel ve 22 araç bölgede görev yapmak üzere gönderilmiştir. 12'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığımızda nakliye uçakları hemen hazır hale getirilmiş ve Ankara AFAD Koordinasyon Merkezi tarafından, talepler doğrultusunda görevlendirilmişlerdir. İhtiyaç halinde kullanılmak üzere Kayseri Şehir Hastanesi ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi yoğun bakım yatakları dahil olmak üzere toplam 400 kişilik hazırlık yapılmıştır" dedi.
    Deprem bölgesiyle ilgili yapılan diğer çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Günaydın, "AFAD koordinesinde Kayseri’mizden talep edilen elektrikli ısıtıcılar, yatak, battaniye, yalıtım malzemeleri ve gıda malzemeleri, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile derhal deprem bölgesine intikal ettirilmiştir. Ayrıca ihtiyaç duyulacak malzemelerin deprem bölgesine intikali için gerekli hazırlıklar yapılmıştır. Bu yardımlar için Büyükşehir Belediyemize, ilçe belediyelerimize, odalarımıza, borsamıza, OSB müdürlüğümüze ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
    Vali Günaydın konuşmasının devamında vatandaşlarımıza seslenerek, yapılacak olan yardımların AFAD koordinesinde yapılmasının, yardımların zamanında ve ihtiyaç yerlerine ulaşmasında önem arz ettiğini belirtti.

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow