hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç'tan 'koronavirüs' denetimi

    Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıçtan koronavirüs denetimi
    expand

    Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç'tan 'koronavirüs' denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan denetimlere katılarak esnaf ve vatandaşları maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları noktasında uyardı.
    İçişleri Bakanlığı’nın 'Sağlık İçin, Hepimiz için' sloganıyla bütün illere gönderdiği genelge kapsamında tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak illerin valilerinin, belediye başkanlarının ve yöneticilerinin katılımıyla geniş kapsamlı koronavirüs denetimlerine devam edildi. Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, Yeni Mahalle Semt Pazarı, Yeni Mahalle Meydanı ve Yeni Mahalle otobüsünde uyarılarda bulundu.
    Pazarda, vatandaşlara sık sık koronavirüs salgını mücadelesinde neler yapılması gerektiğini belirten Vali Şehmus Günaydın, "Geçen hafta başladığımız yoğun denetimlerimize devam ediyoruz. Bizler tabi ki hep ifade ediyoruz. Yapılan denetimlerin amacı, esnafımıza, vatandaşımıza ve muhataplarımıza ceza yazmak değil. Konunun gündemde kalması için farkındalık oluşturmak için. Konunun hassasiyetini devam ettirmek için, korona virüs mücadelemizi kararlıkla yürütebilmemiz için hayatımızın her alanında bu denetimleri devam ettiriyoruz” dedi.
    Tedbiri elden bırakmamanın önemine işaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise , “Hekim olarak söylüyorum. ‘Bana bulaşmaz’ mantığı yerine ‘herkese bulaşabilir’ mantığında hareket etmemiz lazım. Büyüğümüzü, çocuğumuzu, gencimizi, geleceğimizi, ülkemizi, şehrimizi düşünerek daha dikkatli davranalım. Tedbiri elden bırakmayalım" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow