hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Narin: Ermenistan'dan kurtarılan camileri onarmak istiyoruz

    Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Narin: Ermenistandan kurtarılan camileri onarmak istiyoruz
    expand

    Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Narin: Ermenistan'dan kurtarılan camileri onarmak istiyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yusuf AĞAŞE/KAYSERİ, (DHA)-  YENİDEN Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin, Ermenistan'dan kurtarılan yerlerdeki camileri Yeniden Refah Partisi olarak onarmak istediklerini söyledi.
    Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin, Ermenistan'ın Azerbaycan'da yapmak istediği işgal hakkında değerlendirmede bulundu. İl Başkanı Narin "Dağlık Karabağ bölgesi Azerbaycan’dan zorla işgal edilen bir bölgeydi. Dolayısıyla Dağlık Karabağ Azerbaycan’a ait olduğu için şu anda Azerbaycan kendi ulusal haklarını savunup kendi topraklarını işgalden kurtarmaya çalışıyor. Yeniden Refah Partisi’nin siyaseti milli manevi değerler üzerine olduğu için Dağlık Karabağ bölgesinin Azerbaycan'a tekrardan kazandırılması hususunda bütün platformlarda her türlü desteğimizi verdiğimizi belirtiyoruz. Türk Milleti zaten Azerbaycan'la hiçbir zaman ayrı bir millet olarak düşünülemez. Genelde iki devlet, iki bayrak, tek devlet deniyordu. Şu anda tek bayrak tek devlet olma yoluna gidiyoruz. Çünkü, gönüller bir, dinlerimiz bir, her şeyimiz bir" dedi.
    Ermenistan'ın işgal ettiği bölgelerde camilerde domuz beslenmesinin kabul edilebilir olmadığını söyleyen Başkan Narin "Gördüğümüz görüntüler karşısında Yeniden Refah Partisi Kayseri il Başkanı olarak kalbimiz sızladı. Camiler bizim şerefimiz, namusumuzdur. Karabağ bizim şerefimiz namusumuzdur. Dolayısıyla bu camilerin onarılması hususunda bu camilerin tekrardan İslam alemine kazandırılması hususunda Azerbaycan Müslümanlarına, Dünya Müslümanlarına tekrardan ibadethane olarak kazandırılması hususunda benim kendi mesleğim olan nakkaşlık hususunda camileri onarma hususunda üzerime düşen her türlü görev yapmaya hazır olduğumu söylemek istiyorum. Çünkü o camiler bizim için çok önemli bir misyon taşıyor. O camilerde onarımda bulunmak bizim için şereftir" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow