hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kilis’te siyasi partiler İdlip'deki saldırıyı kınadı

    Kilis’te siyasi partiler İdlipdeki saldırıyı kınadı
    expand

    Kilis’te siyasi partiler İdlip'deki saldırıyı kınadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)- KİLİS'te, bir araya gelen siyasi partiler İdlib’de Türk askerine yapılan ve 33 askerin şehit olduğu saldırıyı kınayarak, şehitler için dua etti. 

    AK Parti Kilis milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger ve Ahmet Salih Dal öncülüğünde kentteki tüm siyasi partilerin il başkanları öğretmenevinde bir araya geldi. Kuran tilavetinden sonra İdlib’te şehit olan askerler için dua okundu. Siyasi parti il başkanları söz alarak konuşma yaptı. Hazırlanan ortak metni Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger okudu. Dülger, 27 Şubat 2020 gecesi Suriye İdlib gerginliği azaltma bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait konvoya yapılan hain saldırıda 33 kahraman evladının şehit edildiğini 32 Mehmetçiğin de yaralandığını belirtti.

    Dülger konuşmasına şöyle devam etti:

    "Acımız büyüktür. Milletimizin baş sağ olsun. Bu alçak ve menfur saldırıyı aşağıda imzası bulunan bizler en yüksek sesle kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyoruz.Yanı başımızda yaşanan bu insanlık diş dramı sekiz yıldan beri en yakından yaşayan Kilis'in temsilcileri olan bizler, bugün yaşadığımız bu sürecin ve içinde bulunduğumuz bu durumun, acilen son bulması, yeni dramların oluşmaması için tek yolun, Kahraman Türk Ordusu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kendisine verilen görevleri her zaman olduğu gibi, bundan sonra da üstün başarıyla gerçekleştirmesi ile mümkün olacağına olan inancımız tamdır. Anayasaya göre demokrasinin vazgeçilmez şartı olan siyasi partilerin siyasi faaliyetlerini, ancak bir vatan toprağında, ancak bir bayrak altında yürütebileceklerine Olan inançla, parti politikalarına ilişkin farklılıklar saklı kalmak kaydıyla, gün Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında ve destekçisi olduğumuzu, TBMM'nin aldığı her karara saygıyla katılarak kabul ettiğimizi, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her zaman yılmaz destekçisi olduğumuzu özellikle belirtme günü olduğunu tüm Dünya'ya en yüksek sesle ilan etmekte yarar görüyoruz. Her Türk asker doğar gerçeğinden hareketle gerekirse yediden yetmişe kadın erkek demeden, dün Kurtuluş Savaşında dedelerimizin ninelerimizin, gösterdikleri kahramanlıkları göstermeye, aday ve gerekirse seve seve şehit olmak için sırada beklediğimizi de değerli basınımızın yardımıyla bütün Dünya'ya ilan ederken, bunu şanlı tarihe, bir not düşmek aym zamanda şanlı ecdadımızın da, ahirette yüzlerine bakabilmenin bir gereği olarak görüyoruz."

    FOFOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow