hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti, Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde 'seçimde usulsüzlük' iddiasıyla YSK'ya başvurdu

    AK Parti, Kırıkkalenin Keskin ilçesinde seçimde usulsüzlük iddiasıyla YSKya başvurdu
    expand

    AK Parti, Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde 'seçimde usulsüzlük' iddiasıyla YSK'ya başvurdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan AKYILDIZ/Kırıkkale, (DHA)- AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, Keskin ilçesinde 'seçimde usulsüzlük' yapıldığı iddiasıyla Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurduklarını açıkladı.
    AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, İl Başkanlığı'nda gazetecilere açıklamada bulundu. Dağdelen burada yaptığı konuşmada, Keskin ilçesinde, seçimde usulsüzlük yapıldığını iddia etti ve ilk olarak İlçe Seçim Kurulu'na itiraz ettiklerini belirtti. İlçe Seçim Kurulu tarafından itirazlarının reddedildiğini vurgulayan Dağdelen, "Burada yapılan değerlendirmelerde oy pusulalarında hatalar tespit edildi ve tekrar sayımda aradaki fark 7'den 6'ya düştü. Keskin seçimleri ile alakalı çok sayıda müşahit ifadeleri ve itiraz ettiğimiz tutanaklarımız var. Bunları önemsemediler ve itirazımızı İl Seçim Kurulu'na gönderdiler. İl Seçim Kurulu'na müracaatımız da aynı şekilde reddedildi. AK Parti olarak hukukçularımız çok bariz şekilde usulsüzlükler olduğunu tespit etti. Son olarak bugün itibariyle YSK'ya itirazımızı gerçekleştirdik" dedi.
    Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, İYİ Parti adayı Necati Alsancak bin 806 oy, AK Parti adayı Dede Yıldırım bin 799 oy almış, AK Parti adayı ve Mevcut Belediye başkanı Dede Yıldırım, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow