hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi' Kırıkkale'de

    Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Kırıkkalede
    expand

    'Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi' Kırıkkale'de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burak CAN/KIRIKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE Savaşı dönemine ait materyaller ve dijital gösterilerin sunulduğu 'Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi', Kırıkkale'de ziyarete açıldı. Mobil müze, vatandaşların yoğun ilgisini gördü.
    Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca oluşturulan ve 'Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale' sloganıyla geçen ylı 2 Temmuz'da Çanakkale'den yola çıkan mobil müze, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanında vatandaşlarla buluştu. Çanakkale Savaşı dönemine ait eşyaların, mektupların ve materyallerin sergilendiği mobil müzede belgesel, sunum ve multivizyon gösterimleri yer aldı. Vatandaşlar, mobil müzeyi ziyaret etmek için uzun kuyruklar oluşturdu.
    'ÇANAKKALE SAVAŞLARI TANITILIYOR'
    Proje Koordinatörü Engin Karataş, mobil müzenin saat 10.00 ile 18.00 arasında vatandaşlara açık olduğunu belirterek, "Müzemizin içerisinde yedi ayrı vitrin bulunmakta. İçerisinde savaş eserlerimiz, belgesellerimiz, materyallerimiz var. Ayrıca görsellerimiz ve dış sesle beraber ambiyans bütünlüğü sağlanarak halkımıza Çanakkale Savaşları tanıtılmaktadır" dedi.
    Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan ise, bakanlığın bu proje ile Çanakkale'nin tarihini, kültürünü, savaş esnasında yaşanan olayları ve Çanakkale ruhunu canlandırmayı amaçladığını söyledi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow