hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırıkkale'de 45 okula kütüphane yapılacak

    Kırıkkalede 45 okula kütüphane yapılacak
    expand

    Kırıkkale'de 45 okula kütüphane yapılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burak CAN/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de, 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında kütüphanesi olmayan 45 okula kütüphane yapılacak.
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde başlatılan 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında Kırıkkale Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne kütüphane yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, kütüphanenin açılışını yaparak burada öğrencilerle birlikte kitap okudu.
    Tüfekçi, kentte bulunan 47 bin 600 öğrencinin güncel eserlere ulaşabileceği ve içerisinde zevkle oturacakları mekanlar oluşturmak için çalıştıklarını belirterek, "Şu an için ilimizde mevcut durumunda kütüphanesi bulunmayan 45 okulumuzun kütüphanesini kuruyoruz. Bunun yanında da toplamda 236 okulumuzun kütüphanelerini iyileştiriyoruz, yeniliyoruz, renklendiriyoruz ve çocuklarımızın daha müreffeh ortamda kitap okuyacakları mekanlar oluşturuyoruz. Kırıkkale'de kütüphanesiz okul kalmayacak. Çocuklarımıza renkli, güzel, kitapların bol olduğu bir dünya kuracağız" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow