hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırıkkale'de aile sağlığı merkezlerinde Biontech uygulaması başladı

    Kırıkkalede aile sağlığı merkezlerinde Biontech uygulaması başladı
    expand

    Kırıkkale'de aile sağlığı merkezlerinde Biontech uygulaması başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burak CAN/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de, aile sağlığı merkezlerinde randevu alan vatandaşlara Biontech aşılarının uygulanması başladı.
    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün yaptığı açıklamada, Biontech aşısında aile sağlığı merkezlerinin de devreye girdiğini, randevusunu alan vatandaşların aşılarını yaptırabileceğini duyurdu. Kırıkkale'de Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ya da e-Nabız’dan randevu alan vatandaşlar, bugün aile sağlığı merkezlerinde Biontech aşılarını olmaya başladı. Hürriyet Aile Sağlığı Merkezi'nde de vatandaşlara Biontech aşıları uygulandı.
    İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birim Sorumlusu Dr. Zeynep Kırdı Harbawı, "Kırıkkale'de merkez ilçemizde toplam 3 aile sağlığı merkezimizde Biontech aşı uygulaması başlamış bulunmakta. Bakanlığımızın talimatı gereği A grubu ve 4 hekimden fazla aile hekimi içeren aile sağlığı merkezlerimizde bu uygulamayı başlattık" dedi.
    Aşı olan vatandaşlardan Muzaffer Ulutaş (49), "Sağlığımız için sırası gelenleri aşısını olmasını tavsiye ederim. Aşımızı olalım ki bir an önce ülke olarak bu salgından kurtulalım. Aile sağlık merkezlerine verilmesi biz vatandaşlar için de iyi oldu" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow