hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırıkkale'de 'kadına şiddetle mücadele eylem planı çalıştayı'

    Kırıkkalede kadına şiddetle mücadele eylem planı çalıştayı
    expand

    Kırıkkale'de 'kadına şiddetle mücadele eylem planı çalıştayı'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burak CAN/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Valiliği koordinesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı' düzenlendi.
    Çalıştaya Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, protokol üyeleri ve davetliler katıldı. Vali Tekbıyıkoğlu, kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye'de ya da bölgede yaşanan bir sorun olmadığını belirterek, "Tam aksine tüm dünyada yaşanan küresel bir sorun. Birleşmiş Milletler'in hazırladığı rapora göre, dünyada günde yaklaşık 137 kadın, erkek şiddetiyle hayatını kaybediyor. İnsanlığı zehirleyen bu sorunun kökünden kazınması hepimiz için canla başla mücadele etmekteyiz" dedi.
    'BİN 542 KİŞİYE BİLGİ VERİLDİ'
    İçişleri Bakanlığınca uygulanan KADES ile ilgili bazı yanlış anlaşılmaların olduğunu belirten Vali Tekbıyıkoğlu, "Bunları da düzeltmek istiyorum. Kadınların 'nasılsa benim başıma gelmez, eşimle iyiyim' gibi bir anlayışı var. Bu, böyle bir şey değil. Komşumuzun, sokakta şiddete uğrayan birinin başına geldiğinde uygulama ile polisi çağırabilir. Bizim başımıza gelmeyebilir; ama başka birinin hayatını kurtarabiliriz. Şu an itibarıyla KADES'i indiren kişi sayısı 2 milyon 967 bin 408'dir. Kasım ayı itibarıyla da yaklaşık 270 bine yakın ihbar değerlendirildi. 350 kişinin de elektronik kelepçeyle takibi yapılıyor. İlimizde yaklaşık 8 bin 542 kişiye KADES'le ilgili bilgi verildi. Bin 500'e yakın kişiye tedbir kararı, şiddet mağduru 275 kişiye de koruyucu tedbir kararı uygulandı. 583 kadın İş-Kur aracılığıyla işe yerleştirildi" ifadesini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow