hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırıkkale'de lavanta vadisi projesi

    Kırıkkalede lavanta vadisi projesi
    expand

    Kırıkkale'de lavanta vadisi projesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan AKYILDIZ/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'nin Balışeyh ilçesinde kaymakamlık tarafından 33 dönümlük alana oluşturulan lavanta vadisinin projesinin açılışı gerçekleştirildi.
    Balışeyh ilçesi Kırıkkale-Samsun karayolu kenarında Kaymakamlık tarafından oluşturulan vadiye 33 bin lavanta fidesi dikildi. Dikilen bu lavantalardan, lavanta balı üretilmesi hedefleniyor. Lavanta vadisinde çiftçilerin ürettiği doğal ürünlerin yanı sıra halk eğitim merkezinde üretilen ürünlerin de satışının yapılacağı Köylü Pazarı ve çay bahçesi de kuruldu.
    Lavanta vadisinin açılışını gerçekleştiren Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, lavantaların bahar ayının sonuna doğru gün yüzüne çıkacağını söyledi. Seze "Bugün burada açılışını yaptığımız Lavanta Vadisi Projesi, iyi niyetle çıkılmış ve akıbeti de hayır olmuş bir proje. Her şey hayal kurmakla başlar. Hayal kurdukça bazı şeylerin gerçekleştiğini görürsünüz. Bugün herkesin işin içerisine katkı koyduğu ve lezzetli bir tatlının çıktığı bir projeyle karşı karşıyayız. Herkesin kollarını sıvayarak bu işle ilgilenmesi çok önemli. Lavanta vadisi Kırıkkalemiz ve Balışeyh için çok güzel ve gözde mekanlardan birisi olacak" dedi.
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow