hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırıkkale'de lise kendi elektriğini kendi üretiyor

    Kırıkkalede lise kendi elektriğini kendi üretiyor
    expand

    Kırıkkale'de lise kendi elektriğini kendi üretiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burak CAN/KIRIKKALE, (DHA) - KIRIKKALE'de Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nin elektrik ihtiyacı, 'Türkiye'deki Kamu Binalarında Enerji Verimliliği' projesi kapsamında okulda kurulan sistemle karşılanıyor.
    Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Alman Uluslararası İş Birliği Kurumunca yürütülen proje kapsamında, 2019 yılında Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nin çatısına 146 adet 385 wattlık güneş paneli yerleştirilerek, dış yalıtımı yenilendi. Proje kapsamında geçen yıl nisan ayından itibaren elektrik üretmeye başlayan okulda, 2021 yılında 57 bin 923, yılın ilk iki ayında ise 4 bin 884 kilovat elektrik üretimi gerçekleştirildi. Küresel ölçekte iklim değişikliğine karşı etki sağlama amacı doğrultusunda gerçekleştirilen projeyle, Türkiye'de sürdürülebilir ekonomik ve teknolojik kalkınmanın bir parçası olarak kamu binalarında enerji verimliliğinin arttırılması için hukuki, teknik ve idari ön şartların geliştirilmesi hedefleniyor.
    İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, "Enerji verimliliği projesi ile birlikte; elektrik, su ve doğal gaz tüketim takibi, elektrik faturalarındaki reaktif ceza takibi, iç hava kalitesinin ölçülmesi, kişi başı tüketim sarfiyatlarının hesaplanması ve raporlanması, referans bina ile enerji performansı yönünden kıyaslanması amaçlanmakta. Yapılan sistemle birlikte özellikle yaz döneminde elektrik tüketiminin tamamını, kış döneminde ise yüzde 90 üzerinde tasarruf sağlanmakta ve okulumuzun elektrik faturası şu anda sıfır denilecek seviyede" dedi.
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow