hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırıkkale'de Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı

    Kırıkkalede Millet Bahçesinin inşaatı başladı
    expand

    Kırıkkale'de Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burak CAN/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de, Kızılırmak'ın üzerine kurulacak olan Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı.
    Kırıkkale'de Kızılırmak'ın muhteşem güzelliği ve göz alıcı doğası üzerine yapılacak olan Millet Bahçesi, 444 bin metre kare alana kurulacak. Bünyesinde birçok farklı alan barındıracak olan Millet Bahçesi, hem Kırıkkale'nin hem de çevre illerin sosyal yaşamına farklı bir boyut kazandıracak. Ayrıca Kırıkkale'deki Millet Bahçesi, Kızılmak üzerinde kurulan ilk Millet Bahçesi olacak.
    'İÇ ANADOLU'NUN CAZİBE MERKEZİ OLACAK'
    Millet Bahçesi projesiyle ilgili bilgi veren Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, "Parkın içinde; millet kıraathanesi, kafeterya, restoran, konuk evi, amfi tiyatro, izci kampı, mesire alanı, çim aktivite alanları, bisiklet parkuru, koşu parkuru, yürüyüş yolları bulunacak. Sporseverler içinde 2 adet tenis kortu, 4 adet basketbol sahası, 650 metre kare açık hava egzersiz alanı ile çocuklar için 2 bin 600 metre kare çocuk oyun alanı yer alacak. Bu alanlar ile birlikte park ilgi odağı olacak. Ayrıca Millet Bahçesinin bir bölümünde macera parkı, aquapark, ata sporları merkezi gibi alanlar olacak. Kırıkkale'nin, İç Anadolunun cazibe merkezi olacağına inanıyorum" dedi.
    Kırıkkale Millet Bahçesinin, Türkiye'de ki diğer Millet Bahçelerinden farklı olarak Kızılırmak üzerine kurulacağını ve 7'den 70'e her yaş gurubuna hitap edeceğini belirten Saygılı, "Millet Bahçesine gelen herkes kendi ilgi alanı ile ilgili bir aktiviteyi mutlaka bulacak. Çocuklarımız doğayla iç içe hazırlanan oyun alanlarında, bisiklet yollarında gönüllerince eğlenecekler. Kızılırmak üzerine kurulacak olan Millet Bahçesi, Kızılırmak'ın güzelliğinin yanı sıra yeşil ile iç içe olmasından dolayı buraya gelen hemşehrilerimiz gönüllerince eğlenecekler" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow