hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırıkkale'nin kültürel değerleri kayıt altına alındı

    Kırıkkalenin kültürel değerleri kayıt altına alındı
    expand

    Kırıkkale'nin kültürel değerleri kayıt altına alındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan AKYILDIZ/KIRIKKALE, (DHA)- KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı tarafından Kırıkkale'nin ilçelerinde ve köylerinde kültürel değerlerin ortaya çıkması için araştırma yapıldı. Yaklaşık 10 gün boyunca 9 kişilik halk kültürü uzmanından oluşan ekip, Kırıkkale merkez dahil 8 ilçe ve köylerinde araştırma yaptı.
    Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Demiröz, "Bakanlığımız Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'nce görevlendirilen 9 kişilik halk kültürü uzmanından oluşan heyet, 10 gün boyunca ilimizin merkez, ilçe ve köylerinde çalışmalar yaptı. Hemşerilerimizle birebir görüşme şeklinde yapılan çalışmada ilimizin masalları, mutfağı, düğün, sünnet gibi adetleri kayıt altına alındı" ifadesini kullandı.
    İl Müdürü Aydın Demiröz, çalışmanın tamamlanacağı tarihin 2020 yılının Ocak ayı olacağını belirterek, "Halk Kültürümüz konusunda bilimsel düzeyde iyi bir çalışma oldu. Alanını inceleyen her arkadaşımızın dökümanları bize ulaşınca tamamı kitap haline getirilerek basımı gerçekleştirilecektir. Bu çalışma, Kırıkkale ile ilgili akademik çalışma yapan bilim insanlarına temel kaynak olması açısından çok önemli" diye konuştu.
    Alan taramasında elde ettikleri bilgileri süratli bir şekilde yazıp döküman haline getirmeyi arzu ettiklerini belirten Heyet Başkanı Türkan Oral, Kırıkkale alan tarama çalışmalarının verimli geçtiğini kaydetti.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow