hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ressam Pehlivanlı'nın eserleri, Kırıkkale'de

    Ressam Pehlivanlının eserleri, Kırıkkalede
    expand

    Ressam Pehlivanlı'nın eserleri, Kırıkkale'de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan AKYILDIZ/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de ressam Rahmi Pehlivanlı'nın 179 eseri, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) alınarak sergilendi.
    Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde doğan ve 'Kralların ressamı' olarak bilinen Rahmi Pehlivanlı'nın 179 eseri, ailesinin isteği üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimleri ile ODTÜ'den alınarak kente getirildi. Valilik tarafından 179 eser, Nur Cami Külliyesinde sergilendi. Sergiye Vali Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Salim Tokaç, ressam Pehlivanlı'nın yakınları ile vatandaşlar katıldı.
    Başkan Saygılı, 179 eserin kente getirilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, "Kırıkkale Belediyesi olarak yakın zamanda yapacağımız, 'Rahmi Pehlivanlı Sanat Galerisi'nde bu önemli eserleri Kırıkkaleliler ile buluşturacağız" dedi.
    Vali Yunus Sezer ise, eserlerin kente getirilmesine emeği olan kişileri kutlayarak, "Yapılacak olan güzel bir sanat galerisi ile bu eserler sergilenecek. Kırıkkale için bir değer olan 'Kralların Ressamı' Rahmi Pehlivanlı'nın eserleri şehrimizde olması bizleri ziyadesiyle mutlu etti" diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından sergi vatandaşlara açıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow