hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Sezer, yatırımları inceledi

    Vali Sezer, yatırımları inceledi
    expand

    Vali Sezer, yatırımları inceledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan AKYILDIZ/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Valisi Yunus Sezer, kentte devam eden yatırımlarla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.
    Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, beraberindeki İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Osman Akbaş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu ve gazetecilerle ilk olarak Balışeyh ilçesinde bulunan ve yeniden restore edilen Anadolu Selçuklularına ait Ballı Baba Türbesi'nde inceleme yaptı. Firma yetkililerinden bilgiler alan Sezer, çalışmaların kısa sürede bitirilmesi talimatını verdi. Vali Sezer, Balışeyh ilçesinde oluşturulan Lavanta Vadisi'ni ziyaret etti. Sezer, burada şehit polis Bekir Ferhat Kaya'nın ailesi tarafından yaptırılan mescit ve şadırvanda incelemelerde bulundu.
    ÇALIŞMALARI İNCELEDİ
    Vali Sezer ve beraberindekiler, daha sonra sırasıyla Yahşihan ilçesinde yapımları devam eden Macera Adası, Yeşil Vadi Projesi, Oba Köy hakkında Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz'dan bilgi aldı. Yahşihan ilçesindeki incelemelerinin ardından Türkiye’nin en büyük trafik eğitim parkını ziyaret eden Vali Sezer, Bahşılı Kaymakamı Zikri Şahinden bilglier aldı.
    SORULARI YANITLADI
    Vali Yunus Sezer, Keskin ilçesine bağlı Köprüköy'de çalışmaları devam eden "Çeşnigir Kanyonu Projesi"ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Vali Sezer,  "Yapılan çalışmalar birbirini tamamlayacak. Bunların hepsi bir bütünün parçası. Bütünün parçaları tamamlandığında inşallah Kırıkkale'nin özellikle İç Anadolu'da turizm alanında çok büyük bir atılım yapacağına inanıyorum. Çünkü doğal kaynaklarımız ve imkanlarımız da var. 'Çeşnigir Kanyonu Projesi'nde sahil düzenlemesi dediğimiz alan taş tahkimatı ve göletteki temizlikle birlikte tamamlandı. Köprünün ışıklandırılması ve meydan düzenlemesi yapılacak. Kanyon boyunca yürüyüş alanları, seyir terasları ve tekne gezileriyle burası hoşça vakit geçirebileceğimiz bir mekan olacak. Hem tarihi değerlerimiz ihya ediyoruz hem de Kırıkkale ve ülkemize güzel bir mekan kazandırmış olacağız. Buranın yüzde 90'ına yakını bu yıl tamamlanacak. Şu anda seyir terası ilanına çıktık. Yeşil Vadi Projesi de diğer projelerle entegre olacak. Türkiye'nin en uzun doğal yürüme ve bisiklet parkurlarından biri yapılacak. Parkur boyunca dinlenme ve hobi spor alanları planlanıyor" dedi.
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow