hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1 yılda 4 kez evleri yandı, yardımlarına valilik koştu

    1 yılda 4 kez evleri yandı, yardımlarına valilik koştu
    expand

    1 yılda 4 kez evleri yandı, yardımlarına valilik koştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ'nin İnece beldesinde, henüz bilinmeyen nedenle evlerinde 1 yılda 4 kez yangın çıkan, son olarak iki gün önce çıkan yangında ise evleri kullanılamaz hale gelen Balcı ailesinin yardımına Kırklareli Valiliği yetişti. Valilik, evi yeniden yaptırarak yeni eşyalarla birlikte Balcı ailesine teslim edeceğini duyurdu.

    Kırklareli'ne bağlı İnece beldesinde Yasin ve Yazgül Balcı çiftinin evlerinde, henüz belirlenemeyen nedenle 1 yılda 4 kez yangın çıktı. Son olarak iki günce önce çıkan yangındaysa ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangın sonrası sokakta kalan aileye Kırklareli Valiliği yardım eli uzattı. Valilik, Balcı ailesinin evinin yeniden yaptırılıp, eşyalarıyla birlikte aileye teslim edileceğini belirtti. Öte yandan valilik, evin yeniden yaptırılana kadar otelde misafir etmek istedikleri ailenin, bulundukları yerden ayrılmak istememesi üzerine bölgeye geçici olarak bir çadır kurdu.

    Kırklareli Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Türk Kızılayı tarafından en kısa sürede çadırın yerine bir prefabrik ev kurulacağı ifade edildi. Yeni evin ise İl Özel İdare, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı işbirliğinde daha sağlam ve içerisinde her türlü eşyasıyla birlikte yaptırılarak aileye teslim edileceği belirtildi.

    'YENİ EV YAPTIRARAK TESLİM EDECEĞİZ'

    Kırklareli Valisi Osman Bilgin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, valilik olarak her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını söyledi. Vali Bilgin; "Evi yanan ailemizin otelde kalmalarını teklif ettik ancak kabul etmediler. Biz de geçici süre barınabilmeleri için AFAD aracılığıyla çadır kurdurduk. Ailemize Türk Kızılay tarafından en kısa sürede yeni bir prefabrik ev yapılacak. Biz de evin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Aklınıza ne geliyorsa, buzdolabından, çamaşır makinesine tüm ihtiyaçlar giderilecektir. Ayrıca bir yardım kampanyasıda başlatarak İl Özel İdare ekiplerimiz, Çevre Şehircilik Müdürlüğümüz, Sosyal Yardımlaşma Vakfımız ailemize yeni bir ev yaptırarak teslim edecekler" dedi.

    'ALLAH DEVLETİMİZDEN RAZI OLSUN'

    Yangın mağduru Yasin Balcı ise Vali Bilgin'e teşekkür ederek; "Köye geleli iki yıl oldu. Evimiz bir yılda dört kez yandı. 2 kez yandı kendi imkânlarımız ile söndürdük. 2 gün önce ise bir daha yangın çıktı onu itfaiye ekipleri söndürdü. Şimdi ise ev kullanılmaz hale geldi. Bize her türlü yardımda bulunan valimiz Sayın Osman Bilgin'e teşekkür ediyoruz. Allah devletimizden razı olsun" diye konuştu.  

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow