hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alpullu'da, 25 bin 100 ton şeker üretildi

    Alpulluda, 25 bin 100 ton şeker üretildi
    expand

    Alpullu'da, 25 bin 100 ton şeker üretildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARN/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)KIRLARELİ Valisi Osman Bilgin, Babaeski ilçesine bağlı Alpullu beldesinde, Türkiye'nin ilk şeker fabrikası olan Alpullu Şeker Fabrikasında 2020 yılında 25 bin 100 ton şeker üretildiğini söyledi.

    Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Babaeski ilçesine bağlı Alpullu beldesinde şeker fabrikasını ziyaret etti. Vali Bilgin, ziyaretinden sonra  yaptığı açıklamada, 2020 yılında fabrikada 213 bin ton pancar işlenerek, 25 bin 100 ton şeker üretildiğini belirtti. Bilgin, fabrikanın bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlamaya devam edeceğini ifade etti. 

    Fabrikada geçmiş dönemlerde üretimin yavaşladığı, hatta durduğunu hatırlatan Bilgin, "Bu yıl 213 bin ton pancar işlenerek 25.100 ton şeker üretilmiş olup, 55 bin ton pancar küspesi ortaya çıkmıştır. Fabrika sadece Alpullu, Babaeski ilçemiz değil tüm Trakya bölgesinden pancar almaktadır. Fabrikamızın yatırım alanlarının genişleyerek hem ek fabrikaların kurulması hem de bölge halkına istihdam sağlayacaktır. Fabrika bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır. Biz her zaman vatandaşımızın yanındayız" dedi

    Vali Bilgin ayrıca, Alpullu Şeker Fabrikasını modernize ederek Türkiye ve bölge ekonomisine kazandıran, pancar üreticisine ve milletin hizmetine sunan yetkililere de teşekkür etti.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow