hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Babaeski Devlet Hastanesi'nde resim sergisi

    Babaeski Devlet Hastanesinde resim sergisi
    expand

    Babaeski Devlet Hastanesi'nde resim sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA) - KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesi Devlet Hastanesi'nde, 'İlgi ve Bilgi Bağımlılıktan Korur Bireyi'  konulu resim sergisi açıldı.

    Çocuklara bağımlılığı anlatarak, onların konu hakkındaki düşüncelerini resme dökmesini sağlamak, çizilen resimleri sergileyerek diğer insanlarda konu hakkında bilinç uyandırmak ve bağımlılıkta aile içi iletişime dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 'İlgi ve Bilgi Bağımlılıktan Korur Bireyi' resim sergisi Babaeeski Devlet Hastanesi salonuda açıldı. İlçe protokol üyeleri ile hastane çalışanların, hastalar ve yakınlarının katıldığı sergi yoğun ilgi gördü.

    Kırklareli Halk Sağlık Hizmetleri Başkanı Ayçin Uğur, serginin açılış konuşmasında, "Ailenin toplumun temeli olduğu, iyi ve güzel davranışların aileden kazanıldığı ve sağlıklı nesillerin ve yarınların mimarının aile olduğu hepimizin ortak kanaatidir. Çok açıktır ki, düzenli bir ailede yetişen ve sağlıklı bir aile hayatı olan kimselerin kötü alışkanlıklar edinme oranları diğerlerine göre oldukça düşüktür. Bu yüzden kötü alışkanlıklarla mücadele etmede en önemli aşama olan önleyici, koruyucu tedbirler bağlamında aile baş aktör olarak karşımıza çıkmaktadır" dedi.

    Babaeski Devlet Hastanesi Başhekimi Hakan Azatçam, "Bağımlılık biyopsikososyal sonuçlar yaratan bir beyin hastalığıdır ve bazı faktörler bu hastalığa yakalanma durumunu artırabilmektedir. Herkes bağımlı olabilir. Stresle nasıl başa çıkılacağı konusunda çocuğunuza iyi bir model olun. Çocuğunuzun cebine ihtiyacından fazla harçlık koymayın. Hataları konusunda affedici olun. Hatalarını düzeltme görevini ona vererek bireysel sorumluluğunu üstlenmesine yardımcı olun. Spor ve sanatla ilgilenen çocukların özgüveni yüksek olur ve genelde zararlı alışkanlıklardan uzak dururlar. Çocuğunuzla aranızda daima güçlü bir bağ olmasına özen gösterin. Küçük yaşlardan itibaren çocuğunuza sigara, alkol ve madde kullanımının zararlarından sohbet sırasında veya televizyonda gördüğünüz bir haber vs. vesilesiyle bahsedebilirsiniz, kendini nasıl koruyacağını anlatabilirsiniz. Konuşmaya başlamadan önce doğru kaynaklardan bilgilerinizi artırın ve ona bağımlılıkların zararları konusunda bilgi verin. Kısa ve net cümleleri tercih edin. Ona sorular yönelterek çocuğunuzu da sohbete dâhil edin.Fikrini, ne hissettiğini, ne bildiğini sorun.Çocuğunuzla anne ve baba ayrı ayrı konuştuğunuz gibi tüm aile bir arada iken de konuşun" dedi.

    Aile ile çocuğun ilişkisinin güvenli bağlardan oluşması gerektiğini söyleyen Azatçam, "Çocuğun yaşına ve gelişim düzeyine uygun olarak, yakın ve sıcak iletişim kurulmalıdır. Çocuğun davranışlarında sınırlar olmalı, kuralların çocuk tarafından net olarak anlaşıldığından emin olunmalı, aile bireyleri kurallar konusunda tutarlı olmalıdır. Gerektiğinde çocuğun gelişim ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak kurallar yeniden düzenlenmelidir.Çocuğun kendi sınırlarına saygı duyulmalıdır. Özgüveni desteklenmeli, iyi yaptığı alanlarda teşvik edilmeli, zayıf olduğu alanlarda yüksek beklenti ve eleştirel tutumdan kaçınılmalıdır. Yaşına uygun sorumluluklar verilmeli, uygun ödül ve ceza sistemi kullanılmalıdır" diye konuştu.

    Konuşmanın ardından, sergiye resim yaparak destek veren çocuklara ve ailelerine protokol üyeleri tarafından katılım belgeleri ve hediyeleri verildi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow