hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Babaeski Tarım Festivali, Yaşar konseri ile sona erdi

    Babaeski Tarım Festivali, Yaşar konseri ile sona erdi
    expand

    Babaeski Tarım Festivali, Yaşar konseri ile sona erdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesi Belediyesi'nin bu yıl 47'incisini düzenlediği ve 3 gün süren Tarım Festivali Yaşar, konseri ve havai fişek gösterileri ile sona erdi.

    Babaeski Tarım Festivali'nin son gününde Gündüz Onat Festival Alanı'nda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Düzenlenen Tarım Teşvik Yarışması'nda dereceye giren üreticilere ödülleri verildi. Festival kapsamında düzenlenen kan bağışı kampanyasında Türk Kızılayı'na kan bağışında bulunan bağışçılara gümüş, bronz madalya ve berat belgeleri verildi.

    Gece etkinlikleri ise Cüneyt Şentürk konseri ile başladı. Ardından ünlü şarkıcı Yaşar'ın sahne almasıyla festival alanı doldu. Yaşar, sahneye çıktığında coşkulu kalabalığı görünce, cep telefonunu çıkartarak, selfie yaptı. Konser sırasında genç hayranları sürekli Yaşar'ın adını söyleyerek sevgi gösterisinde bulundu. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Sanatçı Yaşar'a, gecenin anısına Belediye Başkanı Abdullah Hacı, tarafından gümüş bir plaket takdim edildi.

    Havai fişek gösterilerinin de yapıldığı festival kapanışında konuşan Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı,  festival sürecince çok güzel günler geçirdiklerini belirterek, "Festival süresince Babaeski'nin günlük nüfusu her gün 50 bin kişi olmuştur. Günde 20 bin kişi Babaeski'yi ziyaret etmiştir. Farklı siyasi görüşlerimiz, inançlarımız ve kültür farklılıklarımız olabilir. Ama bu akşam burada olduğu gibi barış içinde bir arada olduğumuzu gösterdik. Ayrı siyasi görüşlere sahip olabiliriz, bu önemli değil. Bizim Babaeski olarak ortak bir sevdamız vardır, ondan asla vazgeçmeyiz. O da Mustafa Kemal Atatürk sevgisi ve Cumhuriyet sevdasıdır. Atatürk'e ve Cumhuriyete sahip çıkan sizlerle el ele omuz omuza olmaktan çok mutluyum. Bir hafta sonra Kurban Bayramını kutlayacağız. Birbirimize karşı daima hoşgörülü olalım. Kavgadan uzak duralım, bizim dinimiz dedikoduyu, nifakı ve kavgayı reddeder. Bu ayın sonunda da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayacağız. O gün evlerimizi, iş yerlerimizi bayraklarla donatalım. Bütün Babaeski çoluk, çocuğumuzla ellerimizde bayraklarla Atatürk Heykeli meydanında toplanalım. Orasını kıpkırmızı, gelincik tarlasına çevirelim, her yer bayrak olsun. Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına sizleri unutmadık, diyelim" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow