hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Babaeski'de cuma namazı, pazar yerinde kılındı

    Babaeskide cuma namazı, pazar yerinde kılındı
    expand

    Babaeski'de cuma namazı, pazar yerinde kılındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Metin KARAKUŞ / BABAESKİ (Kırklareli), (DHA)- KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesinde, vatandaşlar için sosyal mesafenin ayarlandığı pazar yerinde çok sayıda katılımla aylar ilk kez cuma namazı kılındı. Namaz öncesi cemaatin ateşi ölçülürken, hazırlıksız gelenlere de tek kullanımlık maske ve seccade dağıtıldı.

    Babaeski'de, kaymakamlık ve belediye görevlileri tarafından 2.5 ayın ardından ilk kez toplu kılınacak cuma namazı için, 1472 kişi kapasiteli pazar yeri hazırlandı. Kaymakam Şenol Levent Elmacıoğlu'nun namazdan önce denetlediği pazar yerinde sosyal mesafe kurallarına da dikkat edildi. Pazar yerine girişte zabıta ve polis ekipleri namaza gelen vatandaşların ateşini ölçtü, İl Müftülüğü tarafından da maskesi ve seccadesi olmayanlara tek kullanımlık maske ve seccade dağıtıldı.

    İl Müftüsü Abdurrahman Koç'un kıldırdığı namaz sonrası cemaat yine sosyal mesafe kurallarına göre dağıldı. Müftü Koç, namaz sonrası yaptığı açıklamada, uzun süre sonra cemaatle buluşarak namaz kıldıkları için çok sevinçli olduklarını belirtti. Koç; "Allah’ımıza hamdüsenalar bizlere bugünümüzü de gösterdi. Halkımızın da güzel teveccühü vardı. Kalabalık bir katılım oldu, güzel oldu. Rabbim inşallah bu salgın hastalık belasından bizi en kısa zamanda kurtarsın, eskiden olduğu gibi saflarda bir arada omuz omuza namazı kılacağımız günleri nasip eylesin" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow