hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Babaeski'de el sanatlar ve ev tekstil ürünleri sergisi

    Babaeskide el sanatlar ve ev tekstil ürünleri sergisi
    expand

    Babaeski'de el sanatlar ve ev tekstil ürünleri sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA) - KIRKLARELİ'nin, Babaeski İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonu meslek ve genel kurslar içinde yer alan, El Sanatları - Ev Tekstil Ürünleri Hazırlama sergisi düzenlenen törenle açıldı.

    Belediye Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine; Belediye Başkanı Abdullah Hacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, ile kurum müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ile vatandaşlar katıldı. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Taner Turan, açılan kurslarda toplam 52 kursiyerin mezun olduğunu söyledi.

    Babaeski Kaymakamı Hakan Özarslan, il genelinde Babaeski Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün başarılı çalışmalar yaptığını belirterek, "Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü, kamu kurumları arasında en efektif kurumlardan birisidir. Zaman, mekan, mefhumu göz etmeksizin, her zaman her yerde talep olduğu takdirde ve o kursu verecek usta öğretici bulunduğu takdirde her zaman sizlerin hizmetinde olmuştur. Yeter ki siz isteyin, siz talep edin, kurum müdürümüz ve yetkililer gerekli çalışmayı yaparak, kursu açmakla mükelleflerdir. O nedenle sizlerin talepleri çok önemli farklı konularda, farklı talepler geldiği takdirde bu kurs çeşitlerini de çeşitlendirmek lazım, çünkü genelde aynı konularda kurslar açılıyor ve buda zaman zaman tekrar yaşanıyor. İşte bizler, sizler kursların açılmasında gerekli özveriyi göstermemiz lazım. Ben bu güzel kursları hayata geçiren usta öğreticilerimiz başta olmak, çünkü kursları ziyaret ettiğimde kursiyerlerimiz usta öğreticilerimiz ile birlikte gerçekten abla kardeş olmuşlar, arkadaş olmuşlar, akraba olmuşlar, çok sıcak ilişkileri vardı kendi aralarında, zaten bizim istediğimiz ortam da budur" dedi.

    Belediye Başkanı Abdullah Hacı, ilçedeki en güzel sergilerden birinin açıldığını belirterek, "Ben zaman zaman onların ziyaretlerine geliyorum,  onların zaten ben neler yaptığını biliyorum. Çok başarılı bir kurs olduğuna ben yürekten inanıyorum. Devletin bu yerleri Babaeski halkı ile insanlar ile her zaman dolup, taşacak ve bizde bunları doldurmaya devam edeceğiz. Buradan Atatürk'ün adına yaraşır, yakışır eserler çıksın, onlarda Babaeski halkına ve tüm insanlığa bunları sergilesinler, göstersinler ve bizde hep beraber Babaeski Belediyesi olarak onlara destek olalım. Sizlere sürpriz bir haberim daha var, burada ilk defa açıklıyorum. Gündüz Onat Festival Alanı'ndaki Bahçe Pub'un yerini, Kadın Evi ve Çocuk Evi haline getiriyoruz. Orada müthiş kurslarımız olacak. Büyükler için dans kurslarımız olacak, başka kurslarımız da olacak ve ayrıca orasını çay bahçesi haline getiriyoruz. Babaeski Belediyesi olarak, hizmete devam ediyoruz arkadaşlar, hayırlısı olsun" dedi.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow