hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Babaeski'de kan bağışı kampanyası

    Babaeskide kan bağışı kampanyası
    expand

    Babaeski'de kan bağışı kampanyası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA) - KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesinde, Türk Kızılayı Babaeski temsilciliği ile Edirne Kan Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde 'Sen kan ver ki Kızılay can versin' sloganı ile kan bağışı kampanyası düzenlendi.

    Babaeski Hükümet Konağı önünde kurulan seyyar TIR'da düzenlenen gönüllü kan bağışı kampanyasında Türk Kızılayı Edirne Kan Merkezi Müdürlüğü ekiplerince, gün içinde 49 ünite kan toplandı.  Türk Kızılay Babaeski  temsilciliğine bu güne kadar 17 ünite kan veren gönüllü kan bağışçı Hasan Kongur'a (54) Türk Kızılay Edirne Kan Merkezi sorumlu doktor İbrahim Dedemehmet ve Türk Kızılayı Babaeski İlçe Koordinatörü Gülsüm Kaynaklar, tarafından bronz madalya ve teşekkür belgesi verildi. 

    Türk Kızılay Babaeski İlçe Koordinatörü Gülsüm Kaynaklar, "Babaeski ilçemiz kan bağışı konusunda her zaman duyarlı davranmakta olup, bugün de gönüllü kan bağışçılarımızdan toplam 49 ünite kan toplanmıştır. 'Sen kan ver ki Kızılay can versin' bloganı ile hareket eden Türk Kızılayı, insan ızdırabı olan her yerde ve her durumda meydana gelen sorunları ortadan kaldırabilmek ve yaraları sarabilmek için sürekli hazır bulunan bir yardım kuruluşudur. Birçok alanda faaliyet gösteren Türk Kızılay, halk sağlığı ile de yakından ilgilenen bir kurum olarak  Türkiye'de kan hizmetlerinin kurulup, geliştirilmesi görevini üstlenmiştir. Bu amaçla; ülkemizdeki yıllık 2 milyonun üzerinde olan kan ihtiyacını karşılayabilmek için tamamen gönüllü karşılıksız bizlere destek olan bağışçılarımızla hayat kurtarmaya devam etmektedir" dedi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow