hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Babaeski'de kursiyerlerin el emekleri sergilendi

    Babaeskide kursiyerlerin el emekleri sergilendi
    expand

    Babaeski'de kursiyerlerin el emekleri sergilendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA) - KIRKLARELİ'nin, Babaeski İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün kurslarında el emeğe göz nuru ile el sanatları, giyim üretim teknolojisi alanlarında hazırlanan ürünler sergilendi.

    Halk Eğitimi Merkezi bahçesinde düzenlenen açılış törenine; Kaymakam Hakan Özarslan, Belediye Başkan Vekili Fatih Erdem, ilçe protokolü katıldı. Halk oyunları ekiplerinin gösterisi ile başlayan programda, bir yıl boyuncu üretilen el emeği göz nuru ürünler sergilendi. 
    Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Taner Turan, toplam 231 kurs açtıklarını belirterek, "Toplam 4 bin 188 kursiyere eğitim hizmeti sağlanmıştır. Temmuz ayı ile birlikte öğrencilere resim, spor, seramik, satranç gibi kültürel ve sportif kurslar açılması planlanmaktadır" dedi.

    Kaymakam Hakan Özarslan, il genelirde Babaeski Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün başarılı çalışmalar yaptığını belirterek, "Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü, kamu kurumları arsında en efektif kurumlardan birisidir. Zaman, mekan, mefhumu göz etmeksizin, her zaman her yerde talep olduğu takdirde ve o kursu verecek usta öğretici bulunduğu takdirde her zaman sizlerin hizmetinde olmuştur. Yeter ki siz isteyin, siz talep edin, kurum müdürümüz ve yetkililer gerekli çalışmayı yaparak, kursu açmakla mükelleflerdir. O nedenle sizlerin talepleri çok önemli farklı konularda, farklı talepler geldiği takdirde bu kurs çeşitlerini de çeşitlendirmek lazım, çünkü genelde aynı konularda kurslar açılıyor ve buda zaman zaman tekrar yaşanıyor. İşte bizler, sizler kursların açılmasında gerekli özveriyi göstermemiz lazım. Ben bu güzel kursları hayata geçiren usta öğreticilerimiz başta olmak, çünkü kursları ziyaret ettiğimde kursiyerlerimiz usta öğreticilerimiz ile birlikte gerçekten abla kardeş olmuşlar, arkadaş olmuşlar, akraba olmuşlar, çok sıcak ilişkileri vardı kendi aralarında, zaten bizim istediğimiz ortam da budur" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow