hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Babaeski'de oda ve borsalardan 'Barış Pınarı Harekatı'na destek

    Babaeskide oda ve borsalardan Barış Pınarı Harekatına destek
    expand

    Babaeski'de oda ve borsalardan 'Barış Pınarı Harekatı'na destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Metin KARAKUŞ/BABAESKİ (Kırklareli)(DHA)-KIRKLARELİ’nin Babaeski ilçesinde, odalar ve borsadan, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla Suriye'nin kuzeydoğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekâtı’na, destek geldi.

    Babaeski’de, Odalar ve Borsa temsilcileri bugün saat 10.00’da, 81 İl’de aynı zamanda harekâta destek olmak amacıyla Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner,  Babaeski Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Özün, Babaeski Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Vekili Metin Çalışkan, Babaeski Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Buyur, Babaeski Ziraat Odası Başkanı Şahin Arslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Babaeski Ticaret ve Sanayi Odasın düzenlenen toplantı, aziz şehitlerimizin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından milli marşımız istiklal marşının okunması ile birlikte başladı.
    Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner, tarafından okunan basın açıklamasında şunlar kaydedildi.

    “Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası,  Babaeski Ticaret Borsası, Babaeski Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Babaeski Şoförler ve Otomobilciler Odası, Babaeski Ziraat Odası olarak bugün buradayız. 81 İl’de aynı anda tüm Odalar ve Borsalarla birlikte bu açıklamayı yaparak, sizler aracılığıyla hem ülkemiz, hem de dünya kamuoyuna sesleniyoruz. Türkiye, 9 Ekim 2019’da Suriye sınırı üzerinde “Barış Pınarı” adı verilen sınır ötesi harekât başlatmıştır. Amaç, hem ülkemiz sınırlarının güvenliğini sağlamak, hem de ülkemiz ve bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmaktır. Bu bölgeyi PKK/PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden temizleyerek, Suriye halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak, bölgede huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmektir. Bizler devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Zira Türkiye, uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Barış Pınarı Harekâtı, evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi terörle mücadele kararları ile BM Sözleşmesi’nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır. Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilmektedir. Dolayısıyla bu harekât, meşrudur ve uluslararası hukuka uygundur. Türkiye’nin iş dünyası olarak dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bölgedeki terör unsurlarını yok edeceğine ve terör örgütlerini hezimete uğratacağına olan inancımız tamdır. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, mekânları cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Cenab-ı Hak Mehmetçiğimizi korusun, Ordumuzu muzaffer kılsın. Yar ve yardımcımız olsun” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow