hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Babaeski'de sitelerini su basan vatandaşlar tepkili

    Babaeskide sitelerini su basan vatandaşlar tepkili
    expand

    Babaeski'de sitelerini su basan vatandaşlar tepkili

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA) - KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesinde Şeker Evleri Sitesi'nde yaşayanlar, belediyenin alt yapı çalışmalarının ardından bazı binaların bodrum katlarını su bastığını belirterek, belediyeden çözüm bulmasını istedi.

    Babaeski'nin Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde 8 blok 64 dairenin yer aldığı Şeker Evleri Sitesi'nin, A, B ve C bloklarının bodrum katlarını su bastı.  Site yöneticileri İsa Karakaş,  Rabia Güner,  Hüseyin Kara, belediyenin alt yapı çalışmaları tamamladıktan sonra eski su şebekesi hattının, yeni su şebekesi hattına bağlamasının ardından bodrum katlarına 1 aydır şehir şebeke suyundan gelen subun bastığını söyledi. 

    Babaeski Belediyesi'ne sorunun çözülmesi için 4 kez dilekçe ile başvurduklarını söyleyen Hüseyin Kara, yetkililerin hiçbir inceleme yapmadan, kendisine bodrum katlara gelen suyun, kaynak suyu olduğunu ve şehir şebeke suyu olmadığını söylediklerini iddia etti. Kara,
    "Yaklaşık bir ay önce belediyemiz tarafından eski su şebekesini değiştirerek, yeni su şebekesine bağladılar. Fakat benim bunu ifade etmemin sebebi şu, yeni su şebekesini bağladıktan sonra arkadaşlara dedik ki 3-4 gün bağlanan bu boru hattının üzerini kapatmayın. Eskiyi yeniye bağladığınız zaman belki bir kaçak vardır, patlak vardır, birkaç gün böyle kalsın dememize rağmen, yeni su hattı bağlanıp, eski sudan yeni suya, su bağlanmadan üzeri örtüldü. Yeni su şebekesinin üstü daha bağlantı yapılmadan örtüldü ve yaklaşık 1 aydır biz bu mücadelemizi veriyoruz. Sitemizin A, B, ve C- blok bodrumlarına yeni şebeke su hattı bağlandıktan sonra sular girmiştir. Site sakinleri olarak, mağduriyetimiz söz konusudur, bu mağduriyetimizin bir an evvel belediye yetkilileri tarafından giderilmesini istiyoruz" dedi.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow