hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lise öğrencileri 4 bin kitaplık kütüphane yaptı

    Lise öğrencileri 4 bin kitaplık kütüphane yaptı
    expand

    Lise öğrencileri 4 bin kitaplık kütüphane yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesi İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okullarına 4 bin kitaplık kütüphane yaptı. 

    İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, edebiyat öğretmenleri, Serdar Yılmaz ve Şule Yılmaz, öğrencileri boş zamanlarında kitap okumaya teşvik etmek okulda önce Kütüphane Kulübü kurdu. Ardından kulüp üyesi öğrenciler yaklaşık 8 aylık çalışma sonunda
    4 bin kitaplık bir kütüphane yaptı. Kütüphanede ayrıca aktivite alanı da oluşturulup, öğrencilerin boş zamanlarını verimli bir şekilde geçirebilecekleri çeşitli zeka oyunları, satranç, kelimelik, mangala ve tabu alanları yapıldı.

    Okulun 4'üncü katında kurulan kütüphanenin açılışına  Babaeski Kaymakamı Hakan Özarslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, okul müdürü Bülent Tokat, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kaymakam Özarslan, "Biz kütüphanelere her gittiğimiz yerde özellikle okullarımızda ilk baktığım yerlerden birinin başında kütüphane gelir. Kütüphanenin içindeki bulunduğu kitapların değer kazanabilmesi için orada gerek öğretmenlerimiz, gerekse okulun idarecilerimizin ve öğrencilerimizin buraya kullanması, faydalanması gerekiyor. O nedenle bugün burada kütüphane açılışı için davet edildiğimde büyük bir memnuniyet duydum. İnşallah bu güzel kütüphane ilçemiz için hayırlı olur. Gençlerimiz burayı aktif olarak kullanırlar. Kitaplar bizler için ve yarınlarımız için derslerimiz için en önemli bilgi kaynağıdır. Büyük devletler, medeni devletler her zaman kütüphanelere ve kitaplara büyük bir önem vermişlerdir. Çünkü bizim ecdadımızda geçmişte kütüphaneler yaparak, bugün tarihi önemli bir geçmişe sahibiz. Bu nedenle kütüphanelerimize önem veriyoruz, değer veriyoruz, inşallah burası ilçemiz için hayırlı olur. Genlerimizin geleceği için güzel bir hatıra olur. Ben bu kütüphanenin yapımında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Okul idaresini de ayrıca tebrik ediyorum" dedi.

    Açılış sonrası kütüphaneyi gezen ve kitapları inceleyen Kaymakam Özarslan, öğrencilere, "Bizim zamanımızda bu imkanlar yoktu. Sizler, okulunuzda böyle güzel bir kütüphaneye sahip olduğunuz için çok şanslısınız" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow