hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Minik öğrencilerden sokak hayvanlarına mama

    Minik öğrencilerden sokak hayvanlarına mama
    expand

    Minik öğrencilerden sokak hayvanlarına mama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Metin KARAKUŞ/BABAESKİ (Kırklareli), (DHA)- KIRKLARELİ'nin, Babaeski ilçesinde Mimar Sinan İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri, Kurtuluş iMahallesi Muhtarlığı, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nda sokaktaki hayvanlara besledi.

    Babaeski Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği'ni ziyaret eden öğrenciler, 200 kilo mama bağışında bulundu. Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Levent Çetinkol, "Aslında toplum olarak sokak hayvanlarımızı sadece bu özel günde değil her gün hatırlamamız gerekiyor. Bence, doğayı ve hayvanları sevmeyen insanları sevemez. Bu konuda herkesin yaşam alanlarına, yaşam standartlarına saygı duyup, sokak hayvanlarımıza biraz daha sahip çıkarak katkıda bulunmalıyız. Onların yaşam alanlarını daha güzel yaşanabilir bir hale getirip, onlarla beraber, bu ülkede, bu dünyayı paylaşarak, yaşamayı öğrenmeliyiz. Onlar için her zaman güzel şeyler yapmalıyız, onlara bu konuda yardımcı olmalıyız. Çünkü ağızları var, dilleri var ama konuşamıyorlar, dertlerini anlatamıyorlar. Bizler onların yapmış oldukları hareketler ile onları anlamaya çalışıyoruz. Onun için bu konuda daha dikkat etmeliyiz, doğayı ve onları daha çok kollamalıyız ve onlara karşı daha çok özverili olmalıyız, onlara önem vermeliyiz" dedi.

    Babaeski Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkan Vekili Nevin Gül, öğrencilerin duyarlı davranışının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Sokak hayvanlarımız için mama bağışında bulundular. Kendilerine bu duyarlı davranışlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Umarım bu tür ziyaretler senenin bir günü değil her zaman olur. Çünkü bu sokaktaki dostlarımız da bizim gibi birer canlı, onların sevgiye, ilgiye, bakıma, sıcak bir yuvaya ihtiyaçları var. Biz dernek olarak ilçemizde gönüllü üyelerimiz ile birlikte elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Tek temennimiz bir ana evvel sokak hayvanları için başlatılan hayvan barınağı inşaatının bir an evvel tamamlanıp, bitmesidir. Bu konuda yetkililerden, hayvan dostu hayırsever iş insanlarımızdan destek bekliyoruz" dedi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow