hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk Hava Kurumu'nun 95'inci yılı kutlanıyor

    Türk Hava Kurumunun 95inci yılı kutlanıyor
    expand

    Türk Hava Kurumu'nun 95'inci yılı kutlanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)-TÜRK Hava Kurumu'nun (THK) 95'inci kuruluş yıl dönümü Kırklareli'nin Babaeski'de düzenlenen törenle kutlandı. 

    Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende, THK Babaeski Şube Başkanı Metin Karakuş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. İlçedeki sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı törende konuşan Karakuş, THK'nın kuruluşunun 95'inci yıl dönümünü gururla kutladıklarını söyledi. THK'nın  Cumhuriyet'in ilanından 16 ay sonra 16 Şubat 1925 tarihinde büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emirleriyle, Türk Tayyare Cemiyeti adıyla kurulduğunu belirten Karakuş, şöyle konuştu.

    "Türk Hava Kurumu'nun 95'nci kuruluş yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Havacılık faaliyetlerinin dünya çapında gelişmesini sağlayan ve sportif havacılık konusunda uluslararası boyutta en üst düzeye çıkartan Türk Hava Kurumu'nun amacı; Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemini anlatmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak; bütün bunlar için gerekli araç ve gereci hazırlamak; personeli yetiştirmek ve 'Uçan Bir Türk Gençliği' yaratmaktır. Türk Hava Kurumu, büyük Türk milletinin maddi ve manevi desteğinde, Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümetin himayelerinde, havacılığı Türk milletine benimsetmek ve sevdirmek üzere faaliyet göstermektir. Bugün 95 yaşında olan Türk Hava Kurumu ayrıca; gökyüzünü hedefleyen gençler için Türkiye'nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi, sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak için 2011 yılında kurulmuştur. Üniversite, 3 şehirde toplam 4 yerleşkede hizmet vermekte olup, bünyesinde bulunan 77 adet son teknoloji donanımlı uçak ile Türkiye'nin havacılık eğitiminde en büyük filoya sahip kurumudur. Ayrıca filosunda barındırdığı uçakların çeşitliliği sayesinde öğrencilerine kaliteli ve değişik tecrübeler sunmaktadır."

    Karakuş ve yönetim kurulu üyeleri, daha sonra Kaymakam Şenol Levent Elmacıoğlu'nu makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow