hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Bilgin: Kırklareli'de sokak hayvanlarının kulağına çip takılacak

    Vali Bilgin: Kırklarelide sokak hayvanlarının kulağına çip takılacak
    expand

    Vali Bilgin: Kırklareli'de sokak hayvanlarının kulağına çip takılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Metin KARAKUŞ/BABAESKİ (Kırklareli)(DHA) / KIRKLARELİ Valisi Osman Bilgin, il genelindeki sokak hayvanlarının kulaklarına çip takılacağını belirterek, "Her sokak hayvanının kulağına bir çip takacağız, hangi tarihte kısırlaştırıldığını, hangi bölgeden alındığını, bunun bütün bilgilerine kadar bunu çipe işleyeceğiz. Herkes o hayvanı çipinden tanıyacak. Yani kısacası olumsuz bütün ihtimallerin önüne geçmiş olacağız" dedi.

    Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Babaeski ilçesi, belde ve köylerde incelemelerde bulunup,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Vefa Sosyal Destek Grubu'nu ziyaret etti. Bilgin, koronavirüs salgınında çalışmaları nedeniyle vakfa ve grubu tebrik ederek, teşekkür belgesi verdi. Özel Hayvan Kliniği'ni de ziyaret eden Bilgin, sokak hayvanlarının kulaklarını çip takılarak takiplerinin yapılacağını belirterek, şunları söyledi:

    "Sokak hayvanlarımız, kendi cinsleri içerisinde ve ya toplum içerisinde insanlar arasında olduğu gibi onlarında bir ailesi var dolayısıyla bunu unutmamalıyız. Ama bununla birlikte az önce bahsettiğim gibi insanlarımızın karşı karşıya kaldığı durumlar var. Dolayısıyla devletimiz bu özel alanlarda görevi üstlenen, görev alanlarına göre belediyeler ile Özel İdarelerle birlikte bu alana el atmalı bizde ilimiz olarak bu alanda görmüş olduğumuz eksiklikleri hayvan besleme grupları, belediyelerle, Özel İdare ile hayvanseverlerle tarafından oluşturulan gruplarla çeşitli besleme odaklarında besleme faaliyetleri yürüterek, hayvanlarımızın özellikle aç kalmaması sağlandı ama sadece bu işin bir yüzü, önemli olan ayaklarından biri. Belli bir süre sonra tutuyor ya hayvanı kırsal alana veya belediyenin sorumluluk alanında bir yere bırakıyor. Ondan sonra bakıyorsunuz, bir hayvan 10  hayvan, 10 hayvan 100 hayvan ve her tarafta sokak hayvanlarını görüyorsunuz ve bunlarla birlikte de tabii bu seferde kontrolü zorlaşıyor, toplum içerisinde her insanın yapısı aynı değil, takdir edersiniz ki hayvansever var, sevmeyen var bu seferde hayvan katliamları oluyor. Bunun için biz ilimizde, İl Tarım Orman Müdürlüğümüz ile çok güzel bir sistem oluşturduk. Her sistemin eleştirilme gereği vardır ama biz irade ortaya koyduk. Biz ortaya koyduğumuz bu irade ile Valilik olarak, belediyelerimizi yalnız bırakmamak için tüm belediyelerimiz ile birlikte kendi bölgesindeki kliniklerde sokak hayvanlarını kısırlaştırarak kontrollü bir şekilde, bizim dostlarımız olarak bizlerle birlikte yaşamasını sağlayacağız. Dolayısıyla bu çalışmalar önemli burada sağ olsunlar özel bir klinik açtılar, bizde onlarla anlaşarak, bölgede bütün taramaları yapacaklar, daha sonra onların kısırlaştırılması, tedavi süreçlerinin her aşamasını da takip edeceğiz. Bu süreçte bütün hayvanseveler, bütün vatandaşlarımız ile hep beraber istişare halinde olacağız. Burada yapılan aşıları ve işleri de gelip denetleyebilirler. Ayrıca şunu da yapacağız her sokak hayvanının kulağına bir çip takacağız, hangi tarihte kısırlaştırıldığını, hangi bölgeden alındığını, bunun bütün bilgilerine kadar bunu çipe işleyeceğiz. Herkes o hayvanı çipinden tanıyacak. Yani kısacası olumsuz bütün ihtimallerin önüne geçmiş olacağız. Ben burada vatandaşlarımızı, hayvan severlerimizi gerçek manada bu projeye destek vermelerini bekliyorum çünkü devletimiz bu iş için gerçekten büyük bir uğraş veriyor, biz uğraş veriyoruz. Artık bölgemizde sokak hayvanlarının katliamları ile ilgili olumsuz hiçbir şey yaşanmasını istemiyoruz."


    Vali Bilgin, daha sonra beldeler ile sel felaketinin yaşandığı Pınarhisar ilçesinde de incelemelerde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow