hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vanlı öğrenciler için yardım topladı

    Vanlı öğrenciler için yardım topladı
    expand

    Vanlı öğrenciler için yardım topladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA) - KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesinde yaşayan Zeynep Serra Berber(18), Van'ın Erciş ilçesindeki öğrenciler için yardım toplayıp, gönderdi.

    Babaeski'de üniversite sınavlarına hazırlanan Zeynep Serra Berber, sosyal medya üzerinden Erciş Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Sevda Çelebi ile arkadaşlık kurdu.  Çelebi'nin okuldaki bazı arkadaşlarının maddi durumunun iyi olmadığını ve yardıma ihtiyaçlarını bulunduğunu söylemesi üzerine Berber, babası Hasan Berber ile birlikte yardım kampanyası başlattı. Kısa sürede 6 kilo giyecek ve kırtasiye malzemesi toplayan Zeynep Serra Berber, yardımları kargo ile Erciş'teki okula gönderdi.

    Sosyal medya üzerinden tanıştığı arkadaşı Sevda Çelebi'nin aracılığıyla öğrencilerin yardıma ihtiyaç duyduğunu öğrendiğini belirten Berber, bunun için yardım kampanyası başlattığını söyledi. Berber, "Babaeski'deki sağduyulu hayırsever vatandaşlardan, yardıma muhtaç olan kardeşlerimiz için mont, battaniye, ayakkabı, kitap ve kırtasiye gibi çeşitli malzemelerden oluşan 6 koli yardım paketi topladık. Daha sonra ise emekli itfaiyeci babam Hasan Berber ile birlikte başlattığımız bu yardım kampanyası sonucunda topladığımız yardım malzemelerini Erciş'e gönderdik. Yardımda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Biz bu topladığımız yardımlar sonucunda kimsesiz insanlara kimsesiz olmadıklarını biraz olsun hissettirdiysek ne mutlu bizlere diyorum" dedi.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow