hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Babaeski'de, 601 gıda işletmesi denetlendi

    Babaeskide, 601 gıda işletmesi denetlendi
    expand

    Babaeski'de, 601 gıda işletmesi denetlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’ nin Babaeski ilçesinde, koronavirüs salgın sürecinin de yaşanadığı 2020 yılının ilk 5 ayında 601 gıda işletmesi denetlendi.

    Tarım ve Orman Bakanlığı, Kırklareli Şube Müdürlüğü ekipleri Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde gıda denetimlerine tüm hızıyla devam ediyor. Müdürlük tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının da yaşandığı 2020 yılının ilk 5 aylık sürecinde 601 gıda işletmesinin denetlendiği belirtildi. Denetimler, gıda mühendisleri Murat Hakan ege ve Ayhan Güneş tarafından gerçekleştirildi.

    Çalışmalar kapsamında yapılan açıklamada; "Yıl itibari ile bugüne kadar 601 gıda işletmesi denetlenerek   mevzuata uygunluğunu kontrol etmek için 15 adet gıda numunesi Tarım ve Orman  Bakanlığı Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünde analiz ettirildi.  Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında  Tarım ve Orman Bakanlığı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun almış olduğu kararlar doğrultusunda 448 gıda işletmesinde hijyene yönelik eğitim çalışması yapıldı. Ayrıca yeni normalleşme döneminde Covid-19 salgını ile mücadeleye yönelik olarak Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu tarafından hazırlanan "Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi" kapsamında gıda işletmelerinin uyması gereken kurallar dahilinde de denetimler aralıksız olarak yapılarak işletmeler bilgilendiriliyor" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow