hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan Kantürer, yeni kitabını imzaladı

    Erdoğan Kantürer, yeni kitabını imzaladı
    expand

    Erdoğan Kantürer, yeni kitabını imzaladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Metin KARAKUŞ/PINARHİSAR (Kırklareli),(DHA)- YAZAR Erdoğan Kantürer, yeni kitabı 'Bir Trakya Destanı; Tearos' adlı kitabını Kırklareli'nin Vize ilçesine bağllı Kaynarca beldesinde düzenlenen etkinlikle imzaladı.

    Kaynarca Beldesi Ekrem İmamoğlu Halk Kütüphanesi bahçesinde, düzenlenen söyleşi ve imza gününde,emekli öğretmen yazar Erdoğan Kantürer, 'Gelecekte Biz Varız' isimli belgesel kitabından sonra, Kaynarca'nın milattan önceki ismi olan kitabı, 'Bir Trakya Destanı;  Tearos' adlı yeni kitabını okurlarıyla buluşarakkoronavirüs tedbirleri kapsamında imzaladı.

    Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, "Sözlerime Pers Kralı Darius'un, koca kaynağın başına diktiği bir sütuna yazdırdığı sözüyle başlamak istiyorum, 'Ben nasıl bütün dünyanın kralıysam, Tearos suları da dünyada ki suların kralıdır.' İşte Kaynarca böyle çok önemli bir belde, marka belde, çünkü milattan önce 6 binli yıllara dayanan çok eski bir tarihi geçmişi var. Biliyorsunuz burada 1110 yıllık Bizans döneminde kalan bir kilisemiz, neolitik dönemden kelen mağaralarımız, Trakya'da hala aktif olarak çalışan Rumlardan kalan 270 yıllık taş değirmenimiz var ve eşsiz güzellikte sularımız var. Bugün Erdoğan Kantürer hocamızın yazmış olduğu, Kaynarcamızın milattan önceki ismi olan 'Bir Trakya Destanı; Tearos' adlı kitabının tanıtım ve imza gününde değerli misafirlerimiz ve halkımız ile buluştuk. Değerli Erdoğan Hocama bu kitabı için çok teşekkür ediyorum" dedi.

     Kitabını imzalayan Erdoğan Kantürer, okurlarıyla bir süre sohbet ederek, "Herkesin doğduğu yere bir borcu vardır, yöremize, yöremizin insanlarına, yetiştiğimiz ortamlara ödenmesi gereken borçlarımız vardır. Bu borçlarımızı az veya çok ödememiz ya da ödeme gayreti içinde olmamız, insan olmamızın önde gelen koşullarından biridir bence. Her yerde bir yaşam mücadelesi de vardır mutlaka, yani her yerin bir öyküsü vardır. Doğduğum ve yetiştiğim köy Kaynarca'nın da öyküsü var. Onurlu bir öykü bu, daha insanca yaşama ve doğanın bizlere sunduğu olanaklardan kardeşçe yararlanma içgüdüsüyle çocuklarına daha güzel bir Kaynarca bırakmak için canla başla uğraş veren iyi insanların öyküsünü anlatmaya çalıştım sizlere" dedi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow